Την πρόσληψη 1.347 δικαστικών υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 116

Προσλήψεις 1347 δικαστικών υπαλλήλων μέσα στο 2017 προανήγγειλε ο ΣταύροςΚοντονής. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr, οι πρωτες 725 θέσεις είναι στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία. Η κατανομή για τις προσλήψεις των δικαστικών υπαλλήλων για και την κάλυψη των αναγκών των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας, ως εξής:

  • 404 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γραμματέων
  • 42 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Γραμματέων
  • 123 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Γραμματέων
  • 125 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής
  • 10 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής
  • 21 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων

Συνολικά η νέα προκήρυξη θα αφορά 725 θέσεις για ειδικότητες δικαστικών υπαλλήλων των κλάδων Γραμματέων (κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), Επιμελητών Δικαστηρίων (κατηγορίας ΥΕ) και Πληροφορικής (κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ) του τομέα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του τομέα των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελέων και του τομέα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε και την σύσταση δικαστικής αστυνομίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

«Αυτό το μέτρο είναι ένας θεσμός που καρκινοβατεί 15 χρόνια ενώπιον της Βουλής και θα το υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς δείχνοντας έμπρακτα ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρα απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Από το 2002 είχε να γίνει οικονομικό έλεγχος στις αθλητικές ομοσπονδίες και εμείς είμαστε που υλοποιούμε ένα σχέδιο ελέγχου σε όλους τους δημόσιους φορείς», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ καταλογίζοντας της πανικό, ενώ έκανε λόγο για αλήθειες και ψέματα που αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που έχει την θέληση να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος.

«Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα της τάξεως του 4,5% και εμείς πετύχαμε συμφωνία για μικρότερα; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μειώσει το χρέος και μπαίνουμε στη διαδικασία με βραχυπρόθεσμα μέτρα ενώ εσείς περιμένατε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του από τον κ. Σόϊμπλε;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μεγαλύτερη διάρκεια για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
Προηγούμενο άρθρο
Κέντρα Κοινότητας: Οι 70 δήμοι που θα προσλάβουν 750 άτομα με 3ετής σύμβαση εργασίας
Μενού