Διασώζονται όλες οι θέσεις εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 305

Προχωρά η μετατροπή των αμίσθων υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα υπό τη σκέπη του κράτους, καθώς οι διατάξεις που επιτρέπουν τη λειτουργία τους διασώζοντας τις θέσεις εργασίας, ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή.

 Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, η μετατροπή θα γίνεται με προεδρικό διάταγμα, ενώ με υπουργική απόφαση το προσωπικό του πρώην άμισθου υποθηκοφυλακείου θα τοποθετείται σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο (κατάταξη βαθμολογική και σε μισθολογικά κλιμάκια) και σε περίπτωση που οι αποδοχές είναι χαμηλότερες όσων έπαιρνε προ της ένταξης, η διαφορά δεν διατηρείται ως προσωπική.

Τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα τοποθετηθεί σε προσωποπαγείς θέσεις σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες, με παρόμοια σχέση εργασίας.

Για τη στέγαση των υποθηκοφυλακείων μισθώνονται ακίνητα με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό ή χωρίς δημοπρασία, κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Με την «εμμισθοποίηση» εξασφαλίζεται -πέρα από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας- η άμεση λειτουργία υποθηκοφυλακείων που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, η είσπραξη εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς παρακράτηση υπέρ του υποθηκοφύλακα, ενώ προβλέπεται ότι το Δημόσιο δεν ευθύνεται για τυχόν οφειλές που δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε αιτία κατά την υπηρεσία του υποθηκοφύλακα ή του αναπληρωτή συμβολαιογράφου.

 

Πηγή:ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας σε Τεχνικές Εταιρείες στην Αττική
Προηγούμενο άρθρο
Έξτρα φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους που δηλώνουν 8.636 ευρώ – 27.000 ευρώ
Μενού