Έρευνα: Δείτε σε ποιους κλάδους ετοιμάζονται προσλήψεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 125

Θετικοί ως προς το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε προσλήψεις, εντός των επόμενων τριών μηνών, εμφανίζονται οι εργοδότες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της πολυεθνικής εταιρείας Manpower Group για το β’ τρίμηνο του 2017.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η σχετική έρευνα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +9%, ενώ οι προθέσεις προσλήψεων είναι οι ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια, και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε δύο τομείς, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +11%, στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα της Βιομηχανίας/Παραγωγής.

Ωστόσο, οι εργοδότες στον τομέα της Γεωργίας καταγράφουν την σημαντικότερη μείωση, της τάξης των επτά ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τόσο στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις όσο και στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική). Τις ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπουν οι εργοδότες των Μεγάλου και Μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, οι οποίοι καταγράφουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +26% και +20% αντίστοιχα.

Πηγή: dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Λήγει η προκήρυξη 2Κ/2017 για 135 θέσεις στα Δικαστήρια
Προηγούμενο άρθρο
Κλείνει η κάνουλα των προγραμμάτων – Η έλλειψη κονδυλίων μειώνει τους δικαιούχους
Μενού