Συμφώνησαν ΓΣΕΕ και εργοδότες για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 142

Σε…εκρηκτικό κλίμα συμφώνησαν την ανανέωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που λήγει στις 31 Μαρτίου, η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς.

Οι κοινωνικοί βρήκαν τη «χρυσή τομή» και αποφάσισαν ομόφωνα την ανανέωση της στο τέλος του 2017, διασώζοντας με αυτό τον τρόπο τα επιδόματα, τις άδειες, αλλά και μια σειρά κεκτημένων που βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την έκβαση της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για τα εργασιακά, ενώ εκπρόσωποι του ΣΕΒ επισήμαναν, ότι οι ομαδικές απολύσεις και η εργοδοτική ανταπεργία δεν είναι στις προτεραιότητές τους.

Πάντως, παρά την ομοφωνία και τη σύμπνοια των κοινωνικών εταίρων σχετικά με την ΕΣΣΕ, δεν έλλειψε η ένταση, με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη να αποχωρεί από τη συνάντηση, εξαιτίας κειμένου της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, το οποίο εμφανίστηκε κατά τη συνεδρίαση και προέβλεπε χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο μεταίχμιο σε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας με στόχο τη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη το συγκεκριμένο πρόγραμμα «αποκλείει» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των στοιχείων του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα οποία οι άνεργοι των Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 7.148 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

Πηγή: dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυτές είναι οι πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα (πίνακες)
Προηγούμενο άρθρο
Δεν υπογράφουν τις αποφάσεις για διασύνδεση των ταμειακών μηχανών
Μενού