Πόλος έλξης οι νέες προκηρύξεις της ΔΕΗ (αναλυτικά)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 127

Πόλος έλξης για χιλιάδες υποψηφίους αποτελούν οι νέες προκηρύξεις της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ΑΕ, για την κάλυψη θέσεων εποχικού προσωπικού με οκτάμηνη απασχόληση.

Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ωστόσο η πλειονότητα των προσλήψεων αφορά σε αποφοίτους λυκείου ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε θέσης προτίμησης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, όπου κατανέμονται 276 θέσεις, εκ των οποίων 230 στις εγκαταστάσεις του φορέα στον νομό Κοζάνης και 46 στον νομό Φλώρινας και με καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις στις 10 Απριλίου.

Ακολουθούν το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης με 89 προς κάλυψη θέσεις και προθεσμία επίσης έως τις 10 Απριλίου, και ο Κλάδος ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’ με 17 θέσεις έως τις 7 του μηνός. Στο μεταξύ, λήγει αύριο το μεσημέρι η υποβολή αιτήσεων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου θα προσληφθούν 57 εργαζόμενοι.

Οσο για τις ειδικότητες που ζητούνται, ανέρχονται σε 42, από τις οποίες οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες:
• ΔΕ Τεχνιτών Ορυχείων, 79 θέσεις,
• ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, 68 θέσεις,
• ΔΕ Μηχανοτεχνικών ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεροστροβίλων, 29 θέσεις,
• ΔΕ Οδηγών Χωματουργικών Οχημάτων, 27 θέσεις,
• ΔΕ Ηλεκτροοξυγονοκολλητών, 26 θέσεις,
• ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών, 26 θέσεις,
• ΔΕ Οδηγών, Μηχανοδηγών, Χειριστών, 26 θέσεις,
• ΔΕ Χειριστών Προωθητήρων και Φορτωτών, 21 θέσεις,
• ΔΕ Βοηθών Χειριστών Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων Οχημάτων, 18 θέσεις,
• ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών και Υποσταθμών, 15 θέσεις, και
• ΔΕ Χειριστών Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων Οχημάτων, 14 θέσεις.

Εντεκα θέσεις αφορούν Χειριστές Καθολικών Εκσκαφέων ΔΕ, δέκα Τραπεζοκόμους ΔΕ, οκτώ Βοηθούς Οδηγών, Μηχανοδηγών, Χειριστών ΔΕ, και επτά θέσεις Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων ΔΕ. Από πέντε θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες ΔΕ Τεχνιτών Οχημάτων και ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ενώ στις ειδικότητες ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΥΕ Εργατών και ΔΕ Χειριστών Η/Υ από τέσσερις. Από δύο προσλήψεις αντιστοιχούν σε Χορηγητές Καυσίμων, Ψυκτικούς, Υδραυλικούς, Ελαιοχρωματιστές, Φύλακες και Μαγείρους, όλοι κατηγορίας ΔΕ, καθώς και Τοπογράφους Μηχανικούς, Μεταλλειολόγους, Διοικητικούς Οικονομικούς Υπαλλήλους και Μηχανικούς Η/Υ, όλοι ΠΕ. Στις ειδικότητες ΔΕ Ξυλουργών, ΔΕ Τορναδόρων, ΔΕ Φανοποιών, ΔΕ Σχεδιαστών Μηχανολογικού Σχεδίου, ΔΕ Χειριστών Κλαρκ, ΔΕ Χειριστών Σκούπας, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Γεωλόγων, ΠΕ Δασολόγων, ΤΕ Μηχανικών Πληροφορικής, και ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί από μία πρόσληψη.

Μοριοδότηση
Στα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοριοδοτηθούν οι ενδιαφερόμενοι -πέραν των προβλεπόμενων πτυχίων σπουδών- συμπεριλαμβάνονται οι άδειες άσκησης επαγγέλματος, αναλόγως της ειδικότητας επιλογής, ο χρόνος ανεργίας, ο οποίος λαμβάνει 200 μονάδες για τέσσερις μήνες και 75 μονάδες ανά μήνα άνω των τεσσάρων μηνών με ανώτατο όριο τους 12 μήνες, καθώς και η πολυτεκνία και η τριτεκνία -είτε ως γονέας είτε ως μέλος πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας-, η οποία λαμβάνει 50 μονάδες για κάθε τέκνο στις περιπτώσεις πολυτέκνων και 40 μονάδες για κάθε τέκνο σε περιπτώσεις τριτέκνων.

Εξάλλου, επιπλέον μόρια λαμβάνει η ιδιότητα ως γονέα ή τέκνου μονογονεϊκών οικογενειών, στην οποία αντιστοιχούν 50 μονάδες για κάθε τέκνο, ο χρόνος εμπειρίας, η οποία πριμοδοτείται με επτά μονάδες ανά μήνα εμπειρίας και έως 60 μήνες, καθώς και η πιθανή αναπηρία υποψηφίου σε ποσοστό από 50% και άνω, της οποίας το ποσοστό πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 3.

Προσμετράται, επίσης, η τυχόν αναπηρία γονέα, τέκνου, αδελφού ή συζύγου υποψηφίου, το ποσοστό της οποίας πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 2, ενώ ο βαθμός βασικού τίτλου (με δύο δεκαδικά ψηφία) πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 40 για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, και με το 20 για την κατηγορία ΔΕ.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού