Θέση εργασίας στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 283

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας προκηρύσσει μία θέση για απασχόληση περιορισμένου χρόνου στο Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος (ΤΕΡΠ), στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, χρηματοδοτούμενου από την ESA, με αντικείμενο την ανάπτυξη ανιχνευτή / δοσιμέτρου κοσμικής ακτινοβολίας. Αντικείμενα της απασχόλησης είναι (α) η ανάπτυξη κώδικα για προσομοίωση της συμπεριφοράς του δοσιμέτρου με χρήση του εργαλείου προσομοίωσης Geant4 και (β) η ανάπτυξη λογισμικού για την λήψη και επεξεργασία δεδομένων από πειράματα σε δέσμες νετρονίων και φορτισμένων σωματιδίων για τον πειραματικό έλεγχο της συμπεριφοράς του δοσιμέτρου.

Απαιτούμενα προσόντα:
– Πτυχίο Φυσικού με διδακτορικό στην πειραματική πυρηνική φυσική ή στην πειραματική φυσική υψηλών ενεργειών.
– Τεκμηριωμένη εμπειρία α) σε προσομοιώσεις Monte Carlo σχετικά με την αλληλεπίδραση φορτισμένων β) σωματιδίων (πρωτονίων και βαρέων ιόντων) με την ύλη γ) στην σχεδίαση λογισμικού συστημάτων λήψης δεδομένων και σε συστήματα φασματοσκοπίας δ) στην ανάπτυξη πειραματικών διατάξεων και στην ανάπτυξη αλγορίθμων για τον προσδιορισμό σωματιδίων.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210-6506779, (κ. Ποτηριάδης Κ.) ή 210-6506700 (τηλεφωνικό κέντρο της ΕΕΑΕ).

Σχετικός σύνδεσμος:
http://diavgeia.gov.gr 

 

 

 

Πηγή:career.duth.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.639 θέσεις -Πρόσκληση & κριτήρια επιλογής
Προηγούμενο άρθρο
Γενικοί Διαγωνισμοί της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού στον Τομέα των Κτιρίων
Μενού