5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην επαγγελματική συνέντευξη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 181

Επιστρέψατε από τις διακοπές σας και ετοιμάζεστε για τα πρώτα επαγγελματικά ραντεβού, προκειμένου να κερδίσετε μια θέση εργασίας τη νέα σεζόν που ξεκινάει σε λίγες ημέρες; Σίγουρα είναι μια αγχωτική διαδικασία, αφού υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός εκεί έξω. Όμως, για να κερδίσετε τη μάχη, ένα είναι το μυστικό. Να πάτε καλά προετοιμασμένοι στη συνέντευξη και να μην πέσετε στις παγίδες που πέφτουν οι περισσότεροι.

Ειδικότερα, τα 5 χειρότερα αλλά και πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν συνήθως οι υποψήφιοι σε μια συνέντευξη για δουλειά και πρέπει να αποφύγετε είναι τα εξής:

−Εμφανίζονται 20 λεπτά νωρίτερα απ’ το ραντεβού.

Μην το κάνετε αυτό. Απλά ασκεί πίεση σε αυτόν που θα σας πάρει τη συνέντευξη και δεν το θέλετε. Πέντε λεπτά νωρίτερα είναι αρκετά για να δώσετε καλή εντύπωση.

−Διαπραγματεύονται το μισθό τους απ’ την πρώτη συνάντηση.

Αυτό το κομμάτι είναι καλύτερα να το αφήσετε για τη δεύτερη συνάντηση ή για αρχή να περιμένετε να το θίξει ο συνεντευξιαστής.

−Στέλνουν το βιογραφικό τους σημείωμα επισυναπτόμενο σε email.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αυτό, αλλά το κακόβουλο λογισμικό είναι «πονοκέφαλος» για πολλές εταιρείες. Προτιμήστε ένα URL του LinkedIn.

−Βάζουν πάνω-πάνω τους στόχους τους στο βιογραφικό τους.

Μην το κάνετε αυτό. Βάλτε στην κορυφή τα επιτεύγματα που έχετε πετύχει έως τώρα στις προηγούμενες δουλειές σας.

−Δεν φέρνουν μαζί τους εκτυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα.

Μην είστε σίγουροι ότι το έχουν διαβάσει από πριν ούτε ότι θα το έχουν μπροστά τους εκείνη την ώρα. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε τουλάχιστον ένα αντίγραφο μαζί σας ή και παραπάνω σε περίπτωση που τη συνέντευξη σας την κάνουν περισσότερα άτομα.

 

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κρυφά τεκμήρια-κόφτες σε επιδόματα φτωχών του ΟΓΑ
Προηγούμενο άρθρο
«Ερχεται» την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για εργασιακά -Τι αφορά
Μενού