Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στο βιογραφικό σου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 290

Το βασικό εξ αυτών είναι η τάση των υποψηφίων να υπερβάλλουν, ή ακόμα χειρότερα, να λένε ψέματα, για τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 460 μάνατζερς ανθρώπινου δυναμικού στην Αυστραλία, βρήκε ότι το 68% εξ αυτών απέκλεισε από τη διαδικασία τους υποψηφίους εκείνους που δεν ήταν ειλικρινείς ή υπερέβαλαν κατά την αίτησή του.

Σύμφωνα με τους μάνατζερς, το 48% των υποψηφίων είχε πει ψέματα για ορισμένες τεχνικές ικανότητες που κατείχε ενώ άλλο ένα 48% είχε πει ψέμματα σχετικά με την εκπαίδευσή του.

«Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι απαραίτητες για τους υποψηφίους που θέλουν να τους λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν. Πολλές εταιρείες ελέγχους τους υποψηφίους τους, ειδικά στην εποχή των social media. Και μόλις αποκαλυφθεί ότι έχουν πει ψέμματα, η αξιοπιστία τους έχει πληγεί σοβαρά και η πιθανότητά τους να πάρουν τη θέση μηδενίζεται, ακόμα κι αν ήταν ιδανικοί για τη θέση» υποστηρίζει ο Άντριου Μόρις, διευθυντής στην εταιρεία Robert Half Australia.

 

 

Πηγή:newmoney.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων
Προηγούμενο άρθρο
Υπ. Εργασίας: Τέσσερα επιδόματα ενσωματώθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Μενού