Πείτε όχι σε αυτές τις έξι καταστάσεις και δείτε την προσωπική και εργασιακή σας ζωή να βελτιώνεται άμεσα!

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 318

O Kimanzi Constable, συγγραφέας, σύμβουλος και επιχειρηματίας, συνόψισε σε έξι προτάσεις όλα αυτά στα οποία είπε “όχι” και κατάφερε να βελτιώσει την προσωπική και επαγγελματική ζωή του. Στο άρθρο που δημοσίευσε στο entrepreneur αναφέρει:

Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να ευχαριστεί τους άλλους. Είναι δύσκολο για μένα να πω “όχι” σε αυτούς που μου ζητούν κάτι – παρά την ενδεχόμενη απροθυμία μέσα μου. Αυτό με έβαλε σε μπελάδες αρκετές φορές στη ζωή μου και ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και γλιστρά γρήγορα.

Για 12 χρόνια, η ζωή με πήγαινε όπου ήθελε. Είχα ένα όνειρο, αλλά δεν είχα στόχους για να το κάνω πραγματικότητα. Απλώς ξυπνούσα κάθε μέρα ελπίζοντας να κάνω κάτι περισσότερο. Το 2011, δεν πήγαινε άλλο και άρχισα να κυνηγάω το όνειρό μου, να δημιουργήσω τη δική μου lifestyle business (αυτού του είδους οι επιχειρήσεις που αποφέρουν στον ιδιοκτήτη work-life balance κλπ) . Αυτό σήμαινε περισσότερη δουλειά, ενώ ήδη ξόδευα 60-80 ώρες της βδομάδας μου σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω ότι κάτι έπρεπε να δώσω. Έπρεπε να μάθω πώς να πω όχι για να ανοίξω χώρο για τα σημαντικά πράγματα. Βλέποντας πόσο χρόνο και ενέργεια εξοικονόμησα λέγοντας “όχι”, άρχισα να κοιτάζω όλους τους άλλους τομείς της ζωής μου. Εδώ είναι έξι πράγματα που είπα “όχι”. Λέγοντας όχι, με βοήθησε να ζήσω μια πολύ καλύτερη ζωή και να δημιουργήσω το είδος της δουλειάς που μου αρέσει. Πείτε “όχι”:

1. Στα βάρη των άλλων ανθρώπων
Η ζωή είναι δύσκολη για όλους μας. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να σπρώξετε τα βάρη σας σε κάποιον άλλο, ίσως ακόμη και χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Εάν προσπαθείτε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας και κάποιος αντιδρά με κάποιο τρόπο εξαιτίας του δικού του βάρους, εξαρτάται από εσάς αν θα πείτε “όχι”. Δεν χρειάζεστε άλλο δράμα στη ζωή σας. Για μένα, αυτό σήμαινε να αγνοήσω μερικούς ανθρώπους στα Social Media και να απομακρύνω αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή μου. Αυτό σήμαινε να τερματίσω και τις επιχειρηματικές συνεργασίες που δεν ευθυγραμμίζονταν με την κατεύθυνση στην οποία έκανα την επιχείρησή μου.

2. Στις καταστάσεις που ξέρετε ότι θα σας εκνευρίσουν.
Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που ξέρετε ότι δεν θέλετε να κάνετε. Για χρόνια, ζούσα με αυτό. Πήγαινα σε συναθροίσεις και έβγαινα με ανθρώπους που ήξερα ότι θα με έκαναν θυμωμένο. Ήρθα σε επαφή με επιχειρηματίες, που όλοι ήταν μόνο λόγια χωρίς πράξεις. Συνεργάστηκα με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν ήταν σοβαροί. Όταν είπα αρκετά και σταμάτησα, ένιωθα σαν να έβγαζα ένα βάρος από τους ώμους μου. Μου απελευθέρωσε το μυαλό και την επιχείρησή μου και με βοήθησε να εστιάσω εκεί που θέλω.

3. Στη δουλειά που μισείτε.
Είχα μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στη βιομηχανία των πωλήσεων για 12 χρόνια και το μισούσα. Ένιωθα κολλημένος και πίστευα ότι κάποιος σαν εμένα – ένας απόφοιτος του λυκείου – δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα. Το 2011, είπα περισσότερα “όχι” και εργάστηκα σκληρά για τέσσερα χρόνια για να κάνω το όνειρό μου να γίνω παγκόσμιος lifestyle επιχειρηματίας. Τώρα ξυπνάω αγαπώντας αυτό που να κάνω και που ταξιδεύω τον κόσμο.

4. Σε ανθυγιεινές συνήθειες που φαίνονταν καλές.
Αγαπώ το φαγητό. Είπα ναι για στο πρόχειρο φαγητό και όχι στις πιο υγιεινές επιλογές. Αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, οδήγησε στην αύξηση του βάρους. Σε ένα σημείο έφτασα 193 κιλά. Άρχισα να λέω όχι στις ανθυγιεινές επιλογές και άρχισα να αθλούμαι, έχω χάσει 121 κιλά μέχρι στιγμής φέτος. Σήμερα, έχω περισσότερη ενέργεια, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη. Η ζωή είναι καλύτερη. Ξυπνάω έτοιμος να δουλέψω για την επιχείρησή μου. Αισθάνομαι υπέροχα όταν ταξιδεύω για συμβουλευτικές παρουσιάσεις σε πολυεθνικές εταιρείες.

5. Σε τοξικές σχέσεις.
Η απομάκρυνση των αρνητικών ανθρώπων από τη ζωή μου λέγοντας όχι σε αυτά που προσπάθησαν να προβάλουν στη ζωή μου, οδήγησαν σε ανακούφιση και ευτυχία. Αυτές οι σχέσεις περιλάμβαναν ερωτικές σχέσεις, φιλίες και επιχειρηματικές συνδέσεις. Ήταν δύσκολο, αλλά έπρεπε να πω όχι. Οι τοξικοί άνθρωποι θα σας κρατήσουν εκτός δρόμου και θα κάνουν τη ζωή σας σε κάτι που δεν απολαμβάνετε. Καθαρίστε την αρνητικότητα από τη ζωή και την επιχείρησή σας όποτε είναι δυνατό.

6. Σε ό,τι σας κρατά στο παρελθόν.
Είχα μια δυστυχισμένη παιδική ηλικία που περιλάμβανε σωματική και διανοητική κακοποίηση. Διάλεξα να είμαι άστεγος στις 17, αντί να συνεχίζω να κτυπιέμαι με τα καλώδια των λαμπτήρων. Οι δαίμονες από το παρελθόν μου απειλούσαν να με καταστρέψουν καθώς γινόμουν ενήλικας. Έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να πω περισσότερα “όχι”. Έπρεπε να συγχωρήσω για να ξεκινήσω τη διαδικασία της θεραπείας. Δεν ξέρω τι έχετε ή αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι για να θεραπευτείτε, πρέπει να αφήσετε κάποια πράγματα πίσω σας.
Ακριβώς επειδή λέτε όχι τώρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λέτε όχι για πάντα. Η ζωή έχει εποχές, και μερικές είναι πιο πολυάσχολες από άλλες. Το θέμα είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε και που οδηγούν στο είδος της ζωής και των επιχειρήσεων που εσείς θέλετε.

Μην αφήνετε τα λόγια των άλλων ανθρώπων να αποφασίζουν για σας. Αυτή είναι η ζωή σας. Αυτή είναι η δουλειά σας. Μπορείτε να αποφασίσετε. Πείτε όχι σε πράγματα που δεν έχουν νόημα για εσάς. Πείτε όχι σε πράγματα που δεν ακούγονται σωστά σε σας. Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας. Ξέρετε αν θέλετε ή όχι να κάνετε κάτι. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να πει ναι!

 

 

Πηγή:semifind.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σύστημα «Ήλιος»: Μέση σύνταξη 894 ευρώ για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Προηγούμενο άρθρο
Συντάξεις: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι γλιτώνουν τα 67 (πίνακες)
Μενού