«Μέθοδος ΚΕΑ» για 8.845 προσλήψεις μόνιμων στους δήμους –Αναλυτικά η διαδικασία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 242

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντίστοιχης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σχεδιάζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να γίνει ο διαγωνισμός για 8.845 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (σ.σ. περισσότερα για τις μόνιμες θέσεις στο σημερινό ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο εκδίδεται με την επιμέλεια της δημοσιογραφικής ομάδας της aftodioikisi.gr,  όπου δημοσιεύονται και σχετικοί πίνακες).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγω της πληθώρας των αιτήσεων που αναμένεται να κατατεθούν, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα, όπως αυτή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε πει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό των αιτήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια», είχε προσθέσει.

Σημαντικός ο ρόλος των δήμων

Στη συνέχεια, όπως συνέβη και με το ΚΕΑ, οι αιτούντες θα καλούνται να προσκομίσουν στο δήμο τους ή στα ΚΕΠ, τα σχετικά δικαιολογητικά που τους ζητούνται, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη επαλήθευση των δικαιολογητικών θα γίνεται από τις υπηρεσίες των δήμων και στη συνέχεια τον τελικό έλεγχο θα κάνει το ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη της όλης διαδικασίας.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η προκήρυξη να εκδοθεί εντός Δεκεμβρίου και οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων να έχουν δημοσιευθεί ως τα τέλη Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των «παρατασιούχων» – συμβασιούχων.

 

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Από σήμερα η εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Α.Π.Θ.
Μενού