Θέσεις εργασίας στο Κ.Α.Π.Ε.

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 276

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), προτίθεται να προσλάβει με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, έως ετήσιας κατ΄αρχήν διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσής της μέχρι τη λήξη της διάρκειας των Προγραμμάτων-Έργων, χωρίς καμία δέσμευση εκ των προτέρων, για το ΚΑΠΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσλήψεων που το διέπει και εντός πάντοτε του χρόνου διάρκειας των εν λόγω Προγραμμάτων-Έργων, εξειδικευμένο έκτακτο επιστημονικό προσωπικό, με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Θέση 1
Απαραίτητα προσόντα:
– Χημικός Μηχανικός ΠΕ
– Επταετής (7) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ/ΕΞΕ ή/και Τεχνικής και Οικονομικής διαχείρισης Ευρωπαϊκών έργων στους τομείς ΑΠΕ/ΕΞΕ.
– Εμπειρία σε εφαρμογή μεθόδων καταμέτρησης ενεργειακής απόδοσης.
– Εμπειρία στην υλοποίηση έργων που αφορούν συμβάσεις ενεργειακής απόδοσης.
– Εμπειρία στην εκπόνηση σχεδίων δράσεων σχεδιασμού και ανάλυσης της ενεργειακής πολιτικής σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με έμφαση στην προώθηση της ενεργειακής απόδοσης.
– Εμπειρία στην εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών λήψεων αποφάσεων στον ενεργειακό τομέα (οικονομική ανάλυση, πολυκριτηριακή ανάλυση, ανάλυση κόστους οφέλους, ανάλυση κόστους αποτελεσματικότητας).
– Γνώση και εμπειρία χρήσης οικονομετρικών μοντέλων και τεχνικών διαχείρισης αβεβαιότητας.
– Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

Θέση 2
Απαραίτητα προσόντα:
– Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ
– Εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών στον τομέα των Φ/Β συστημάτων, στη βελτίωση της ποιότητας της Φ/Β ισχύος που παρέχεται στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και σε πρακτικές αύξησης του ποσοστού διείσδυσης των Φ/Β συστημάτων στα δίκτυα διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.
– Εμπειρία σε κτηριακά Φ/Β συστήματα και στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας για τη μεγιστοποίηση της κατανάλωσης της παραγόμενης ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.
– Εμπειρία στο σχεδιασμό την ανάπτυξη και τη λειτουργία μετρητικών διατάξεων για α) την αξιολόγηση της απόδοσης και της λειτουργίας Φ/Β συστημάτων και υποσυστημάτων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και β) τον έλεγχο διεργασιών και την επεξεργασία δεδομένων μέσω εμπορικών προγραμμάτων οίκων κατασκευής Φ/Β αντιστροφέων, DataLoggers και PLC.
– Εμπειρία σε μικροδίκτυα και έξυπνα δίκτυα, τόσο σε επίπεδο υποσυστημάτων όσο και σε επίπεδο ελέγχου, παρακολούθησης, ανταλλαγής πληροφοριών και λήψης αποφάσεων.
– Εμπειρία στην αξιολόγηση της ενεργειακής και οικονομικής απόδοσης Φ/Β συστημάτων και στη μοντελοποίηση και προσομοίωση σύνθετων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στα προγράμματα προσομοίωσης PVsyst, MATLAB και PSPICE.
– Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Θέση 3
Απαραίτητα προσόντα:
– Φυσικός ΠΕ
– Εμπειρία τουλάχιστον οκτώ (8) ετών στον τομέα των Φ/Β διατάξεων ως υλικά και συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και στην αξιολόγηση και χαρακτηρισμό Φ/Β στοιχείων και πλαισίων μέσω εργαστηριακών μετρήσεων και δοκιμών.
– Ερευνητική εμπειρία στον ηλεκτρικό και δομικό χαρακτηρισμό ημιαγώγιμων υλικών (συμπεριλαμβανομένου λεπτών υμενίων και νανοδομών) Φ/Β πλαισίων, και στη μέτρηση της χαρακτηριστικής καμπύλης IV αυτών.
– Καλή γνώση της θεωρίας λειτουργίας των Φ/Β διατάξεων, και των μεθόδων αξιολόγησης Φ/Β διατάξεων βάσει διεθνών προτύπων
– Εμπειρία στο χειρισμό και τη συντήρηση εξοπλισμού μετρήσεων και αξιολόγησης της απόδοσης και των λειτουργικών χαρακτηριστικών Φ/Β στοιχείων και πλαισίων.
– Εμπειρία στην καθοδήγηση και εκπαίδευση χρηστών σε διαδικασίες αξιολόγησης, σχεδιασμού και εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων.
– Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Θέση 4
Απαραίτητα προσόντα:
– Περιβαλλοντολόγος ΠΕ
– Οκταετή (8) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής οικονομίας και πολιτικής.
– Εμπειρία και εξειδίκευση ανάλυσης σεναρίων ή/και αποτελεσμάτων ενεργειακών μοντέλων για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
– Η εμπειρία στην ανάλυση, καταγραφή και την επεξεργασία στατιστικών δεδομένων για την ενέργεια, το περιβάλλον και τις μεταφορές σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat.
– Εμπειρία σε ανάπτυξη σχεδίων ενεργειακής απόδοσης και μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
– Εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά / Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
– Πολύ καλή γνώση χρήσης Η/Υ.
– Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

Θέση 5
Απαραίτητα προσόντα:
-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
– Οκταετή (8) επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα ευστάθειας και υπηρεσιών εξισορρόπησης συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας
– Εμπειρία στα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είτε συμβατικών καυσίμων είτε ΑΠΕ, καθώς και στην ανάλυση ενεργειακών συστημάτων και στη μαθηματική μοντελοποίηση τους
– Εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά/Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
– Άριστη γνώση και εμπειρία χρήσης γλωσσών προγραμματισμού Fortran, C καθώς και του υπολογιστικού πακέτου Matlab/Simulink
– Πολύ καλή γνώση και εμπειρία χρήσης αλγεβρικών γλωσσών προγραμματισμού (GAMS)
– Πολύ καλή γνώση και εμπειρία σε σχεσιακές βάσεις δεδομένων (MySQL)
– Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-66 03 300.

 

 

Πηγή:career.duth.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
202 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ε.Κ. “Αθηνά”
Μενού