Προκήρυξη 3Κ/2018: Λήγει η προθεσμία, πότε θα βγουν οι πίνακες επιτυχόντων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 215

Εως την Παρασκευή έχουν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι για τις 5.235 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π., Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2018, Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510, Κατηγορία Υ.Ε.

Με αυτήν την κατηγορία εκπαίδευσης, πέφτει ουσιαστικά η αυλαία των αιτήσεων για την προκήρυξη 3Κ/2018 για συνολικά 8.166 μόνιμες θέσεις σε δήμους.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Μεχρι στιγμής το σύστημα του ΑΣΕΠ δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα, και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στις αιτήσεις.

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά(2131319100, εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 μέχρι τις 14:30 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 16:00) ή  μέσω email στο enimerosi@asep.gr

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100): Τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00.  Τις αργίες κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00 ή  μέσω email στο helpdesk@asep.gr

Πότε θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες

Ο χρόνος πιέζει αρκετά για την Κυβέρνηση που πρέπει πάση θυσία να έχει εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων πριν τις 31 Μαρτίου, ημερομηνία που λήγουν ουσιαστικά οι συμβάσεις των εποχικών στους δήμους.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εντολή στο ΑΣΕΠ να επιταχύνει τις διαδικασίες αποτελεσμάτων ώστε να μην χρειαστεί να δοθεί παράταση για τους συμβασιύχους.

Σύμφωνα με την προκήρυξη 3Κ/2018, οι νεοπροσληφθέντες θα επιλεγουν σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός 10ημερου και όχι τους οριστικούς.

Οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν πολύ αργότερα, ισως και στις αρχές Ιουνίου, αφού διασταυρωθούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα πολύς κόσμος να πάει να εργαστεί με την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων και στην συνέχεια να απολυθεί όταν θα ανακοινωθεί η οριστική λίστα των επιτυχόντων!

Να σημειωθεί ότι η κατάταξη των υποψήφιων με βάση την ηλεκτρονική αίτηση γίνεται αυτόματα μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ, άρα απαιτείται ελάχιστος χρόνος από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Επίσης, οι προσωρινοί πίνακες για τους ΔΕ και ΥΕ οι οποίοι είναι και η συντριπτική πλειοψηφία (7.949 από τους συνολικά 8.166, δηλαδή 2.714 θέσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 5.235 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), θα εκδοθούν με βάση τις 120 προτιμήσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και εφόσον υπάρξουν αλλαγές με βάση τις υπόλοιπες που θα δηλωθούν «στο ειδικό προς τούτο διαμορφωμένο αρχείο (σε μορφή pdf) το οποίο το επισυνάπτουν στην καρτέλα του μητρώου τους και το επικαλούνται στην ηλεκτρονική αίτηση», θα συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τρια πακέτα για 1.517 εποχικές θέσεις σε δήμους και μουσεία
Προηγούμενο άρθρο
Πρακτική άσκηση σπουδαστών σε τουριστικές επιχειρήσεις
Μενού