Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 215

Από σήμερα, 10 Απριλίου, θα ανοίξει πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την εγγραφή και υποβολή αιτήσεων στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμοι πόροι.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έχουν εγκριθεί αιτήσεις 40.000 νοικοκυριών από όλη τη χώρα, ενώ άλλα 15.000 νοικοκυριά έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης αλλά δεν την έχουν ολοκληρώσει.

Οι τελευταίοι, είπε ο υπουργός, θα έχουν όλο τον χρόνο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Στην Περιφέρεια Αττικής, 7.729 νοικοκυριά είχαν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης τη Μεγάλη Τρίτη και 4.855 ενδιαφερόμενοι είχαν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά δεν είχαν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία. Σημειώνεται ότι οι αρχικοί πόροι του προγράμματος , ύψους 350 εκατ. ευρώ, κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, αλλά στη συνέχεια οι πόροι διπλασιάσθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες προβλέπεται να δώσουν επιπλέον χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μενού