ΑΣΕΠ-3Κ/2018: «Θολό» τοπίο για τους επιλαχόντες -Τι (δεν) σχεδιάζει το ΥΠΕΣ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 187

«Θολό» είναι το τοπίο σε σχέση με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας  για ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΣ με βλαση την οποία θα δίνεται η δυνατόητα στους οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα να προσλαμβάνουν και επιλαχόντες από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018. Πηγές του ΥΠΕΣ  δεν επιβεβαίωναν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Υπενθυμίζεται ότι οι φορεις διορισμού (ΟΤΑ και νομικά τους πρόσωπα) στην παρούσα φάση δεν μπορούν  να πάρουν επιλαχόντες του διαγωνισμού, στην περίπτωση που στα στοιχεία των επιτυχόντων δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Έτσι κάποιες θέσεις παραμένουν «κενές» και πιθανά το επόμενο διάστημα να δημιουργήσουν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και άλλων κρίσιμων τομέων των δήμων.

Εξάλλου, ήδη εντοπίζονται πολλά λάθη στη συμπλήρωση των στοιχείων των υποψηφίων, όπως αυτό της εντοπιότητας.  Σε εγκύκλιο του, το ΥΠΕΣ  καλεί τους δήμους σε όλες τις ειδικότητες που απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πέρα των τίτλων σπουδών, να ζητούνται από τους υποψηφίους η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δήμοι έχουν τον τελευταίο λόγο στην πρόσληψη από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι και να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια είναι στη διακριτική ευχέρεια των δήμων και των υπόλοιπων φορέων που έχουν διοριστεί οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ είναι αν θα τους καλέσουν για εργασία ή όχι.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Από 12 Απριλίου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις
Προηγούμενο άρθρο
ΥΠΕΣ: Πρόσληψη 356 συμβασιούχων σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (Απόφαση – Θέσεις)
Μενού