7 συμβουλές για γρήγορα Προαγωγή

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 198

Αν νομίζεις ότι για να πάρεις προαγωγή πρέπει να περάσουν 10 χρόνια, κάνεις λάθος. Δες πως θα τα καταφέρεις.

 

1. Βρες μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία

Η πρόοδός σου θα είναι μεγαλύτερη και θα πλησιάσεις περισσότερο τον στόχο σου σε μία εταιρία που αναπτύσσεται γρήγορα.

  • Βρες μία βιομηχανία που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και στη συνέχεια κάνοντας έρευνα βρες τις κυρίαρχες εταιρίες σε αυτό τον κλάδο.
  • Έχε στο μυαλό σου ότι αυτές οι εταιρίες έχουν καλύτερες ηγετικές θέσεις, προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες, έχουν καλύτερη τεχνολογία και κυρίως ένα καλύτερο μέλλον.

2. Επίλεξε το σωστό αφεντικό

Αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Το αφεντικό σου μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην καριέρα σου, καθώς από αυτό εξαρτάται το αν θα πάρεις προαγωγή ή αύξηση και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό.

  • Πρέπει να σιγουρευτείς ότι το αφεντικό σου είναι κάποιος τον οποίο σέβεσαι και θαυμάζεις, είναι φιλικός και σε στηρίζει. Σε ένα τέτοια αφεντικό μπορείς να βασιστείς για την ανέλιξη της καριέρας σου, η οποία θα περιλαμβάνει αύξηση και προαγωγή.
  • Προσπάθησε να μάθεις ακριβή στοιχεία για το αφεντικό σου καθώς και να μιλήσεις με ανθρώπους που έχουν δουλέψει γι’ αυτόν.

3. Ανέπτυξε μια θετική διάθεση

  • Το 85% της επιτυχίας σου στη δουλειά θα εξαρτηθεί από την καθημερινή σου στάση και την προσωπικότητα σου.Εσύ όμως προσπάθησε να αναλαμβάνεις περισσότερες εργασίες και να ζητάς περισσότερα projects. Κάθε φορά που κάτι καινούριο εμφανίζεται προσπάθησε να προσφέρεσαι να το αναλάβεις. Έτσι, θα δημιουργήσεις την εντύπωση ότι αν θέλει κάποιος να γίνει κάτι γρήγορα εσύ είσαι το σωστό άτομο για να το αναλάβει.
  • Τα αφεντικά πάντα προσέχουν αυτούς που έχουν θετική διάθεση και τους ξεχωρίζουν. Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να τηρείς μια θετική και αισιόδοξη στάση στις δύσκολες καταστάσεις. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είναι για όλους εύκολο να έχουν καλή διάθεση. Όταν όμως οι καταστάσεις δυσκολεύουν, τότε θα ξεχωρίσει αυτός που έχει θετική στάση ακόμα και τότε.

4. Ζήτα αυτό που θέλεις

Ποτέ δεν παίρνουν αυτό που θέλουν όσοι κάθονται αναπαυτικά και δεν το ζητούν.

  • Αν θέλεις μια αύξηση ή μια προαγωγή, δείξε ότι ενδιαφέρεσαι ρωτώντας το αφεντικό σου τι πρέπει να κάνεις για να την αποκτήσεις. Δεν ωφελεί σε τίποτα να δουλεύεις σκληρά αν δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς. Αν πιστεύεις ότι έχεις όλα τα απαραίτητα για να πάρεις αύξηση ή προαγωγή, παρουσίασε το αίτημα σου καθώς και τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις ότι είσαι κατάλληλος μέσω μιας προφορικής ή γραπτής παρουσίασης

5. Δημιούργησε μία  θετική εξωτερική εικόνα

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις να έχεις μια επαγγελματική εξωτερική εμφάνιση.

  • Για παράδειγμα, κοίταξε το look των ανώτερων στελεχών της εταιρίας στην οποία εργάζεσαι ή και άλλων εταιριών. Ακόμη, κοίταξε τις φωτογραφίες των επιτυχημένων στελεχών στα περιοδικά και τις εφημερίδες. Το ντύσιμο τους εκφράζει τον επαγγελματισμό και την επιτυχία. Προσπάθησε να πάρεις παράδειγμα από αυτούς.

6. Ξεκίνα πιο νωρίς, δούλεψε πιο σκληρά, φύγε πιο αργά

Όλοι γνωρίζουν πως οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε μία εταιρία είναι αυτοί που δουλεύουν πιο σκληρά, για έναν απλό λόγο: είναι πιο παραγωγικοί και έτσι πιο χρήσιμοι για την εταιρία.

  • Για να πετύχεις την αναγνώριση της αξίας σου πήγαινε μια ώρα νωρίτερα στη δουλειά και φύγε μία ώρα αργότερα.
  • Επιπλέον, μην χαζεύεις όση ώρα είσαι εκεί. Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένη και να κάνεις τη δουλειά σου αποτελεσματικά.

7. Ανέλαβε περισσότερες ευθύνες

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν ακριβώς αυτά που τους αναθέτουν.

 

Πηγή: shape.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα εκκαθάριση σε 80.000 φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων
Προηγούμενο άρθρο
ΕΣΠΑ: Νέες Δράσεις 300 εκατ. ευρώ. Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι ;
Μενού