ΑΑΔΕ: Διευκρινήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων του Δημοσίου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

Διευκρινίσεις με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τη Αρχή, από το πρωί της Τρίτης είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες για την υποβολή τροποιητικών δηλώσεων.

Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η ΑΑΔΕ αναφέρει πως θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.

Τέλος, η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προς μείωση των επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα
Προηγούμενο άρθρο
Έρχονται 875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους
Μενού