Αλλαγές στο ωράριο των σχολείων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 169

Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στο ωράριο των σχολείων, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γαβρόγλου, η αλλαγή αυτή θα έχει τόσο εκπαιδευτικό όσο και κοινωνικό αντίκτυπο. Ωστόσο, εξαιτίας του σχεδιασμού που απαιτεί δεν θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αφού απαιτείται χρόνος.

«Έναν προβληματισμό που μελετάμε είναι μήπως τα σχολεία άρχισαν 09:00 το πρωί αντί 8:15. Δεν μπορούμε να το κάνουμε από αυτό τον Σεπτέμβριο. Είναι μία σκέψη. Είναι απολύτως ρεαλιστικό. Οι μαθητές θα σχολάνε μία ώρα αργότερα. Οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά από τις 7:30. Το ολοήμερο θα πάει πιο πίσω» είπε ο υπουργός Παιδείας σχετικά.

Αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως βασικό μέλημα των αλλαγών θα είναι να υπάρξει ξανά Τρίτη λυκείου στο εκπαιδευτικό σύστημα και σημείωσε πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές μετά τις 15 Αυγούστου.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
60 νέες θέσεις εργασίας στα Πανεπιστήμια Ιονίου και Ιωαννίνων
Προηγούμενο άρθρο
Aπo τις αρχές του 2019 θα ισχύει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Καταγγελιών για τα Αυθαίρετα
Μενού