Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με Εκκλησία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 166

Με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

«Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς, δασκάλους κλπ», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι ιερείς «παύουν» να λογίζονται και να πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και η μισθοδοσία τους θα βαρύνει ολοκληρωτικά την Εκκλησία. Με αυτό τον τρόπο θα αδειάσουν 10.000 θέσεις κληρικών που διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Μάλιστα με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2019, η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις θα διαμορφωθεί στο 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν να γίνουν συνολικά 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν προσλήψεις σε γιατρούς, καθηγητές και δασκάλους, ενώ το ποσό που θα δίνει το δημόσιο στην Εκκλησία για να πληρώνει τους παπάδες θα προέρχεται από το νέο Ταμείο που θα αξιοποιεί την περιουσία της Εκκλησίας.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσοχή: Αλλάζει το αφορολόγητο με περισσότερες ηλεκτρονικές αποδείξεις
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις 421 ατόμων σε υπουργεία, δήμους, πανεπιστήμια, νοσοκομεία
Μενού