4 «πακέτα» για 9.025 μόνιμες προσλήψεις στις αρχές του έτους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 189

Για τους πρωτους μήνες του νέου ετους προγραμματίζονται 4 νέοι διαγωνισμοί από τους οποίους θα προσληφθούν 9.025 μόνιμοι υπάλληλοι. Πρόκειται κυρίως για προσωπικό που απασχολείται εδώ και χρόνια σε θέσεις δημοσίου με ανανεούμενες συμβάσεις είτε ως επικουρικό προσωπικό. Αναλυτικά σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες από τις πρωτες προκηρύξεις του 2019 θα είναι αυτή για τις 3.200 θέσεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι.» Ακολούθως θα «τρέξει» μέσα στο Γενάρη και η προκήρυξη για 4.500 εκπαιδευτικούς και επιστημονικό προσωπικό στα σχολεία ειδικής αγωγής. Στην τελική ευθεία βρίσκεται και ο διαγωνισμός για 1.200 μόνιμους στα νοσοκομεία ενώ τέλος τα ΚΕΠ σε νησιωτικούς δήμους θα ενισχυθούν με 125 νέους υπαλλήλους.

4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Για τις αρχές του νέου έτους προγραμματίζεται η μεγάλη προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου. Θα προσληφθούν 4.500 καθηγητές, δάσκαλοι και εξειδικευμένο προσωπικό. Μεχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει ο ακριβής τρόπος πρόσληψης του νέου προσωπικού αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με το σύστημα μοριοδότησης και όχι με γραπτό διαγωνισμό. Για τους αναπληρωτές και τους υπαλληλους που έχουν υπηρετήσει ηδη τα προηγούμενα χρόνια σε σχολεία ειδικής αγωγηής θα μετρήσει σαν κριτήριο η προϋπηρεσία, ωστόσο δεν θα είναι καθοριστικός παράγοντας πρόσληψης. Θα μετρήσουν πολύ και τα υπολοιπα προσόντα καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια. Η κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών για την Ειδική Αγωγή θα γίνει σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)  των 2 τελευταίων χρόνων, αναλογικά, αφού αφαιρεθούν οι προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη και για μαθητές Γενικών Σχολείων (προσλήψεις Σχ. Νοσηλευτών και Ε.Β.Π.). Το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα έχει τα ίδια κριτήρια με τους εκπαιδευτικούς Γενικής και οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής θα πάνε ξεχωριστά λόγω προαπαιτούμενων Μεταπτυχιακών Τίτλων.  Στόχος του υπουργείου είναι να εχουν ολοκληρθεί όλες οι διαδικασίες πρόσληψης έως το Σεπτέμβριο του 2019, ετσι ώστε να μην υπάρξουν κενά στο νέομ σχολικό έτος.

1.200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στην Υγεία

Αρχές του νέου έτους αναμένεται η νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας με την οποία θα προσληφθούν 1.200 άτομα στην Υγεία σε διάφορες ειδικότητες. Η διαδικασία εκκίνησης έκδοσης της προκήρυξης έρχεται μετά την απόφαση της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 με τίτλο «Εγκριση για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων διακοσίων ατόμων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, ως τακτικό προσωπικό, για τη στελέχωση Φορέων του Υπουργείου Υγείας». Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας καθορίστηκαν οι προσλήψεις και οι θέσεις που θα καλυφθούν από τη λίστα των προστατευομένων του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν 23 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες 15 θέσεις για τους πολύτεκνους, 8 θέσεις για τα άτομα Εθνικής Αντίστασης, 7 για τους έμμεσους ΑΜΕΑ, 7 για τους ανάπηρους πολέμου και τέκνα τους και τέλος 24 για τους τρίτεκνους.  Αναλυτικά η προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως: ΤΕ Νοσηλευτές, ΤΕ Φυσικοθεραπευτές, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτικής, ΥΕ Τραυματιοφορείς, ΔΕ Διοικητικού Γραμματέων, ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Μαιευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Μηχανικών, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών κ.ά. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

125 μόνιμοι διοικητικοί στα ΚΕΠ

Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 125 μόνιμες προσλήψεις που θα καλύψουν τις κενές θέσεις στα ΚΕΠ ειδικά στα νησιά προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου. Την ανάγκη ανανέωσης των ΚΕΠ με προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ είχε τονίσει και σε προηγούμενες δηλώσεις της η υπουργός. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου δεν μπορεί. να γίνει χωρίς νέο αίμα». «Ο μέσος όρος των υπαλλήλων στο Δημόσιο είναι πάνω από 50», πρόσθεσε η ίδια. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2019. Σύμφωνα με  πληροφορίες οι προσλήψεις θα αφορούν υπαλλήλους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ υπαλλήλων κυρίως διοικητικού προσωπικού (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών) και θα γίνει σύμφωνα με τα πρότυπα της 3Κ/2018, δηλαδή με αυξημένη μοριοδότηση. Οσοι ενδιαφερονται να λάβουν συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν εκτός από πτυχίο, γνώση χειρισμού Η/Υ σε βασικό επίπεδο. Όσοι διαθέτουν γνώση ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακά, δεύτερο τίτλο σπουδών κτλ, θα μοριοδοτήθούν με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία.

3.200 μόνιμες προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία που καταθέτουν από κοινού τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών για την Βοήθεια Στο Σπίτι» με στόχο να προσληφθούν οι 3.200 συμβασιούχοι του προγράμματος που τόσα χρονια τωρα απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όλες οι διαδικασίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. «Η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα συστήνει στις αντίστοιχες δομές των Δήμων σε όλη την Ελλάδα τις 3.200 μόνιμες θέσεις, με απόλυτη διαφάνεια και όχι με κάποια «μελλοντική» ΚΥΑ. Ετσι εξασφαλίζεται μοριοδότηση στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία», τόνισε η υπουργός. «Η προκήρυξη θα μπορεί να γίνει αμέσως με το νέο έτος», όπως διευκρίνισε, ενώ προσέθεσε ότι σήμερα «οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια Στο Σπίτι» που έχουν συμβάσεις ως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να βγουν οι οριστικοί πίνακες και να προσέλθουν και αναλάβουν αυτοί που θα έχουν βγει από την προκήρυξη». Η νέα μεγάλη προκήρυξη που θα εκδωσει το ΑΣΕΠ θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως Νοσηλευτές, Kοινωνικοί επιστήμονες και λειτουργοί, Διοικητικοί και γραμματείς, Ψυχολόγοι, Βοηθητικό προσωπικό και Οδηγοί. Τα προσόντα που θα καθορίσουν την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι η εμπειρία, προϋπηρεσία, τα ανήλικα τέκνα, ο βαθμός πτυχίου, η πολυτεκνική ιδιοτητα, κ.α.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Βουλή-ΒσΣ: Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε η τροπολογία για τις 3.257 προσλήψεις (έγγραφο)
Προηγούμενο άρθρο
Κοινωνικό Μέρισμα: Στα 1,8 εκατ. οι αιτήσεις – Πόσες απορρίφθηκαν – Πότε θα γίνουν πληρωμές
Μενού