ΑΣΕΠ: Kαμία καθυστέρηση στην 3Κ/2018 – Εκτός οριστικών πινάκων το 60% των επιτυχόντων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 189

Την απάντηση του στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση αλλά και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους υποψηφίους της προκήρυξης 3Κ που μιλούν για καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των οριστικών πινάκων, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης: «Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Εμείς προσπαθούμε και προσπαθούμε με τις εγγυήσεις που γνωρίζουμε, αλλά όμως δεν θέλουμε να μπουν και άνθρωποι χωρίς προσόντα ή χωρίς δικαιολογητικά στο όνομα της όποιας ταχύτητας σε κάποια θέση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβοκύρης, κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέβασε τον αριθμό των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων που, πιθανόν, να βρεθούν εκτός οριστικών ακόμη και στο 60%! καθώς όπως είπε, λόγω του ότι περίπου 130.000 υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση χωρίς δικαιολογητικά «συνέβη ένας πολύ μεγάλος αριθμός λόγω του ό,τι ήταν άνθρωποι υποχρεωτικής ή και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλαν δικαιολογητικά ή πίστευαν ότι έχουν κάποια προσόντα τα οποία δεν είχαν, με αποτέλεσμα στον έλεγχο των δικαιολογητικών να διαπιστώσουμε, ενώ πρώτα είχαμε μια απόκλιση των προσωρινών αποτελεσμάτων από τα οριστικά στο επίπεδο 10%-15%, εκεί να είχαμε 50%-60%.

Τέτοια ποσοστά, με αποτέλεσμα να χρειαζόμασταν να προχωρήσουμε, ώστε να γίνει η αναπλήρωση αυτών των ανθρώπων είτε με το να φύγουν τελείως είτε και να πάνε σε θέση μεταγενέστερη».

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα 6 κλειδιά για 13ο και 14ο μισθό – Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά
Προηγούμενο άρθρο
7 «πακέτα» για 5.488 μόνιμες προσλήψεις έως την άνοιξη
Μενού