Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν δουν την αύξηση που δικαιούνται στο μισθό τους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 148

Για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, τις ενέργειες των εργοδοτών αλλά και τις επιλογές των εργαζομένων μίλησε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Κανονικά, όπως εξηγεί, καλό είναι να γίνουν νέες συμβάσεις. Αλλά, όπως ξεκαθάρισε, «όταν έχεις σύμβαση με τον κατώτατο μισθό, και υπάρχει υπουργική απόφαση που τον αλλάζει, ακόμα και να μην υπάρξει νέα σύμβαση, αν στο τέλος Φεβρουαρίου στο εκκαθαριστικό εμφανιστεί ο νέος μισθός, ο εργοδότης είναι καλυμμένος».

Εφόσον γίνει αυτό, οι εργαζόμενοι είναι καλυμμένοι ακόμα κι αν ο εργοδότης δεν τους δώσει νέα σύμβαση.

Με την αλλαγή του νόμου, διευκρίνισε ο εργατολόγος, και ανεξάρτητα αν συναινέσει ή όχι ο εργοδότης, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τον κατώτατο μισθό.

Εάν ένας εργαζόμενος δεν δει την αύξηση που δικαιούται, με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψε προ ημερών η Έφη Αχτσιόγλου, αυτό που μπορεί να κάνει, λέει ο κ. Τσουκαλάς, είναι να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Εκτιμώ πως όποιος εργοδότης το κάνει (σ.σ να μην δώσει την αύξηση) είναι λάθος» πρόσθεσε,  «γιατί είναι δεδομένο πως ο εργαζόμενος θα δικαιωθεί από την επιθεώρηση εργασίας και ο εργοδότης θα φάει και πρόστιμο».

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ερχεται διαγωνισμός για 60 απόφοιτους λυκείου στην Τραπεζα της Ελλάδος
Προηγούμενο άρθρο
Οι μόνιμες προσλήψεις του Φεβρουαρίου – Αυτές τις προκηρύξεις θα βγάλει το ΑΣΕΠ
Μενού