ΑΣΕΠ: «Παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 180

«Παγώνει» για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοσίευση νέων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αιτία; Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ  και αποτελεί νόμο του κράτους, γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. 

Ειδικότερα οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας, αποτελεί το βασικό λόγο για το «πάγωμα» της έκδοσης νέων προκηρύξεων. Αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσαν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής, πλέον χρειάζεται το ΑΣΕΠ να αναμορφώσει τα τεύχη προκηρύξεων σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνουν συμβατά. Με απλά λόγια χρειάζεται να υπάρξει νέο υπόδειγμα προκήρυξης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την έκδοση του νόμους σε ΦΕΚ, θα ξεκινήσει και η συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία θα επιφορτιστεί αρμόδια επιτροπή, ένα Ειδικό Τμήμα Συμβούλων που θα καταρτίσει το σχετικό υπόδειγμα. Παρότι δεν θεωρείται χρονοβόρα διαδικασία, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί, από τα στελέχη του ΑΣΕΠ πότε θα ολοκληρωθεί.

Μόλις το σύστημα το προκηρύξεων γίνει συμβατό με τις προβλέψεις του νέου νομοθετικού πλαισίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκδοση των νέων προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ έχουν προετοιμάσει διαγωνισμούς που είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής και απομένει μόνο η δημοσιοποίηση τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέση εργασιας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων “Διόφαντος”
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας
Μενού