Βουλή-κόντρα για 3Κ: ΝΔ: Πιέζετε το ΑΣΕΠ -ΥΠΕΣ: Εντός εξαμήνου τα αποτελέσματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 153

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του τομέαρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά με επίκεντρο την προκήρυξη 3Κ σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ.

Την αρχή έκανε ο κ. Γεωργαντάς ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση ότι έκανε με πρόχειρο τρόπο τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με αποτέλεσμα «το υπαλληλικό προσωπικό του ΑΣΕΠ να μην έχει κατορθώσει να εκδώσει ακόμη οριστικά αποτελέσματα». Ζήτησε, δε, η ρύθμιση για εξαίρεση στους διορισμούς των οριστικά επιτυχόντων της 3Κ να γίνει όταν εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες:  «Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα τότε πρέπει να νομοθετήσουμε. Έχετε συνεννοηθεί με την Ανεξάρτητη Αρχή, το  ΑΣΕΠ, για το πότε θα βγάλει τα αποτελέσματα; Είναι ανεξάρτητη Αρχή το ΑΣΕΠ ή όχι;», αναρωτήθηκε ο βουλευτή της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί το ΑΣΕΠ να λειτουργεί υπό πίεση το ΑΣΕΠ για να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες, που αφορούν την μοίρα 8.500 ανθρώπων».

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι οι οριστικοί πίνακες της 3Κ θα εκδοθούν εντός του επόμενου εξαμήνου. Γιατί για εξάμηνο μιλάμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην απαγόρευση προσλήψεων και διορισμών που ισχύει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε εγκαθίστανται οι νέες δημοτικές Αρχές. «Τι θέλετε; Να νομοθετήσουμε αναδρομικά όταν θα βγουν οι οριστικοί πίνακες;  Εμείς θέλουμε να εργάζονται οι άνθρωποι με τα προσωρινά και να μην μείνουν οι τομείς καθαριότητας των δήμων χωρίς προσωπικό”, κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τράπεζα της Ελλάδος: Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για 60 μόνιμες θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μενού