Ποια δικαιολογητικά χρειάζεστε για να βγάλετε κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 247

Για να βγάλει κάποιος κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα πρέπει να διαθέτει και να προσκομίζει κάποια συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά για την εγγραφή:

Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Οι άνεργοι που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.

Για όσους φορολογούμενους δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται μόνο η κατάθεση συγκεκριμένου υποδείγματος υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 , η οποία θα φέρει τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του δηλούντος.

Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η Υπηρεσία (ΚΠΑ2) διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας.

Η εγγραφή πραγματοποιείται μόνο στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα ενοικίου: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα αίτηση
Προηγούμενο άρθρο
Αυτές είναι οι 10 φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν έως τις 6 Μαΐου
Μενού