Οι ειδικότητες και τα προσόντα διορισμού για 251 διοικητικούς στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 242

Στην τελική ευθεία έχει μπει η νέα προκήρυξη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου μέσω της οποίας θα γίνουν 251 προσλήψεις αορίστου χρόνου για διοικητικό προσωπικό. Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν τα κριτήρια και τα προσόντα σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν οι παρακάτω προσλήψεις. Δείτε πως κατανέμονται οι θέσεις και ποια κριτήρια θα κρίνουν το διορισμό.

  • ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 100
  • ΠΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 13
  • ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 13
  • ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 3
  • ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15
  • ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15
  • ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10
  • ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 5
  • ΠΕ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
  • ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
  • ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
  • TE ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 23
  • TE ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
  • TE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 5
  • ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 16
  • ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5
  • ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ/ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10
  • ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5

Απαιτούμενα προσόντα διορισμού

Προσόντα διορισμού σε θέσεις των επιμέρους ειδικοτήτων ορίζονται όσα προβλέπονται από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως ισχύει, και από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται ως πρόσθετο προσόν διορισμού, για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, η εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση, που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, τότε αρκεί η εμπειρία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η ως άνω εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Ποσοστό των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΥΕ κατά ειδικότητα καλύπτεται από υποψηφίους ειδικών κατηγοριών κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 (Α’ 224), εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλλουν με την αίτησή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της παρούσας.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για τις ως άνω ειδικές κατηγορίες από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά στον Πίνακα Κατάταξης, εφόσον έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους, τις θέσεις αυτές.

Βαθμολόγηση και δικαιολογητικά συμμετοχής

Τα προσόντα και ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι αποδεικνύονται και μοριοδοτούνται κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων. Για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων ισχύουν τα οριζόμενα στην αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/570/ οικ.3824/2017 απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β’ 272). Η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται κατά τα προβλεπόμενα από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39) ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων με υποψηφίους με τα προσόντα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 27 του π.δ. 50/2001, είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους και χωρίς τα προσόντα αυτά.

Ειδικότερα για την εμπειρία, ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας. Κατά παρέκκλιση της περιπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 και ειδικά για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, αν η εμπειρία έχει αποκτηθεί σε υποστήριξη εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξειδικευμένη εμπειρία) αυτή μοριοδοτείται με είκοσι (20) μονάδες και μέχρι τριάντα έξι (36) μήνες για το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων ΔΕ και ΥΕ. Για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους ογδόντα τέσσερις (84) μήνες, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ως προς το κριτήριο της εμπειρίας. Η εμπειρία του προηγούμενου εδαφίου αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν εντός προθεσμίας, που θα οριστεί από την προκήρυξη.

Με την αίτηση συμμετοχής οι υποψήφιοι θα συνυποβάλλουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Όλη η απόφαση εδώ

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιοι και γιατί θα λάβουν «ψαλιδισμένη» τη 13η σύνταξη (παραδείγματα)
Προηγούμενο άρθρο
Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων 2019-2020
Μενού