ΑΣΕΠ 2Κ/2019: Άκυρο το 30% των βεβαιώσεων ειδικής εμπειρίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 225

Τουλάχιστον το 30% των υποψηφίων που κατέθεσαν βεβαίωση ειδικής εμπειρίας θα δεχθούν μείωση των μορίων τους, δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα πιστοποιητικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του workenter.gr.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τον έλεγχο που διενεργεί αυτή την περίοδο το ΑΣΕΠ για την έκδοση των αποτελεσμάτων της 2Κ/2019 (1.166 μόνιμοι στην Υγεία).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων χορήγησαν βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας σε υποψηφίους που δεν είχαν τις προϋποθέσεις του επικουρικού προσωπικού.

Το ΑΣΕΠ έλαβε γνώση για το φαινόμενο και τις διαστάσεις του τόσο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας όσο και από την τωρινή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης το ποσοστό απόρριψης των βεβαιώσεων ειδικής εμπειρίας αγγίζει το 70%.

Το ΑΣΕΠ εξετάζει δύο σενάρια για την έκδοση των αποτελεσμάτων:

(1) Να βγάλει προσωρινά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό, γνωρίζοντας ότι όλες οι ενστάσεις που θα υποβληθούν με επίκεντρο την ειδική εμπειρία θα γίνουν δεκτές.

(2) Να επιδοθεί -χωρίς να είναι αρμοδιότητά του- στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητώντας για κάθε βεβαίωση ειδικής εμπειρίας επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία.

Το ΑΣΕΠ είναι βέβαιο ότι είτε τώρα είτε αργότερα με τις ενστάσεις θα μπει στη διαδικασία της ενδελεχούς εξέτασης των βεβαιώσεων ειδική εμπειρίας.

Με το πρώτο σενάριο κερδίζεται χρόνος, ενώ με το δεύτερο τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σε βάθος χρόνου που αυτή την ώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Τις προσεχείς μέρες το ΑΣΕΠ θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το ποιο σενάριο θα ακολουθήσει.

Πηγή: workenter.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κάντε αίτηση: Διορισμός, τώρα, στο Δημόσιο για υποψηφίους 15 ειδικοτήτων
Προηγούμενο άρθρο
Βοήθεια στο Σπίτι: “Σπάει” στα δύο η προκήρυξη
Μενού