ΑΣΕΠ: Δόθηκε το «πράσινο φως» για 153 μόνιμες θέσεις στα ΚΕΠ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 211

Εγκύκλιο που δίνει ουσιαστικά «πράσινο φως» στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων στα ΚΕΠ εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του workenter.gr.

Με το έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε προς τους ΟΤΑ από τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Γιώργο Γεωργαντά, με τίτλο «παροχή διευκρινίσεων για τη σύσταση και κάλυψη των μόνιμων θέσεων υπαλλήλων του κλάδου ΔΥΠ στα ΚΕΠ της Χώρας – Αποστολή στοιχείων από τους Δήμους», ζητείται από δήμους να διορθώσουν την αναντιστοιχία στις θέσεις που συστήθηκαν με αυτές που τελικά καταγράφηκαν στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος «ενόψει προπαρασκευαστικών ενεργειών για την έκδοση προκήρυξης Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ – με σειρά προτεραιότητας – για την κάλυψη κενών θέσεων μόνιμων υπαλλήλων…η Υπηρεσία μας διαπιστώνει μία διαφορετική αποτύπωση των συστημένων θέσεων» ενώ «αρκετοί Δήμοι δεν έχουν λάβει υπόψη τις ρυθμίσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και προβαίνουν σε διαδικασίες σύστασης θέσεων του Κλάδου ΔΥΠ, χωρίς να έχουν για αυτό την προβλεπόμενη νομοθετική εξουσιοδότηση».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η εσφαλμένη εικόνα των Δήμων για τoν συνολικό αριθμό των θέσεων του κλάδου, όπως και για τον αριθμό των τυχόν υπαρχόντων κενών θέσεων.

Ο υπουργός σημειώνει ότι οι κενές θέσεις κλάδου ΔΥΠ δεσμεύονται με σκοπό την δυνατότητα κάλυψής τους με μόνιμο προσωπικό.

Όπως έχει γράψει το workenter από τον Νοέμβριο, οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πραγματοποιούσαν νέα επεξεργασία στις θέσεις για τον διαγωνισμό των ΚΕΠ εντός Δεκεμβρίου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη κινητικότητα για έκδοση της προκήρυξης στις αρχές του 2020.

Πηγή: workenter.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προϋπολογισμός: Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός
Προηγούμενο άρθρο
ΕΡΓΑΝΗ: Αναρτάται η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το «Ελλάδα… ξανά»
Μενού