Εργαζόμενοι Κοινωφελούς σε δομές προσφύγων: Υποστελέχωση που δημιουργεί χάος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 154

Οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς (Γ’ κύκλος) στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης ενημερώνουν, μέσω ανακοίνωσής τους, ότι «η μη προσέλευση μας στις δομές ως εργατικό δυναμικό έχει φέρει την κατάσταση εκεί σε τραγική και μη ελεγχόμενη».

Και συμπληρώνουν:

«Στη δομή της Μόριας αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 22 εργαζόμενοι για  να καλύψουν 25.000 μετανάστες και είναι φυσικό επακόλουθο να δημιουργούνται πλείστα προβλήματα καθαριότητας και τάξης.

Μετά το τέλος της σύμβασης του Γ κύκλου ήρθε και του Β και όλες οι δομές   μένουν στο έλεος με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί προσωρινά,να εξεγείρονται από το χάος που δημιουργείται.

Η αποδυνάμωση πλείστων και σημαντικών ειδικοτήτων μόνο χάος και αναταραχή μπορεί να φέρει.

Δεν υπάρχει πλέον προσωπικό στις δομές της ενδοχώρας και η μετακίνηση των μεταναστών για την αποσυμφόρηση των νησιών απλά θα ακολουθήσει το πρόβλημα και δεν θα δώσει την λύση.

Θέλουμε για να έχει εικόνα ό κόσμος πως οι παρακάτω ειδικότητες που εργάστηκαν στις δομές εγγυήθηκαν για την σωστή λειτουργία και την τάξη των δομών.

Αγγλική φιλολογία βοηθητικό φυλακτικό προσωπικό βοηθητικό εργασιών καθαριότητας ΥΕ βοηθητικών χειρωνακτικών εργασιών ΥΕ βοηθοί υδραυλικών ΔΕ βοηθοί ψυκτικών ΔΕ βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ Γυμναστών ΠΕ δασκάλων ΠΕ Διερμηνείς Αραβικής ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΔΕ και ΠΕ Ηλεκτροτεχνιτών ΔΕ κοινωνικών λειτουργων ΠΕ και ΤΕ Μεταφορέων οδηγών Β κατηγορίας ΔΕ Μηχανολόγων μηχανικών ΠΕ Νηπιαγωγών ΠΕ νοσηλευτών ΤΕ Ξυλουργών ΔΕ Οικοδόμων ΔΕ Πληροφορικής ΤΕ υδραυλικών ΔΕ Ψυκτικών ΔΕ Ψυχολόγων ΠΕ

Δεν είμαστε λοιπόν ένας αμελητέος και αδιάφορος αριθμός.

Είμαστε οι εργαζόμενοι που μεταφέραμε και δημιουργήσαμε εμπιστοσύνη»

Μενού