ΑΣΕΠ σε ρυθμούς κορωνοϊού: Τι αλλάζει για προκηρύξεις, ενστάσεις, αποτελέσματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινείται και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), καθώς εφαρμόζει τηλεργασία και εκ περιτροπής εργασία, με αποτέλεσμα, καθημερινά στο κτήριο της οδού Πουλίου στους Αμπελόκηπους, να βρίσκεται κάτω από το 50% των υπαλλήλων του.

Με αυτό το δεδομένο «τρέχει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο έλεγχος για την έκδοση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων για παλαιότερες προκηρύξεις, ενώ, καθώς οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο συνεχίζονται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις για την:

Προκήρυξη 1Κ/2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/10-3-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 79 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έληξε στις 7 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Ενώ αύριο και ώρα 14:00. λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την 2Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 9/18.3.2020/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα ακολουθήσουν για να πάρουν ΦΕΚ εντός Απριλίου και μετά να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, οι προκηρύξεις για:

–Η προκήρυξη για 187 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (167) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ (20στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωπόνων (Φυτικής Παραγωγής), ΠΕ Κτηνιάτρων, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Γεωργικού – Κτηνοτροφικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, η οποία προηγούνταν αυτής του ΕΚΑΒ, ωστόσο παρότι έχει σταλεί εδώ και καιρό για την τελική έγκριση, δεν έχει επιστρέψει ακόμη από το ίδιο το υπουργείο.

2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους, στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» , προκήρυξη που δημοσιοποίησε η aftodioikisi.gr και αναμένεται να ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τα μέσα Μαΐου. 

Τέλος, όπως ήδη ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ,  «Πάσης φύσεως προθεσμίες για υποβολή αιτήματος ή διοικητικής προσφυγής ενώπιον της διοίκησης αναστέλλονται από τις 11.3.2020 για δύο (2) μήνες. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να συντέμνεται ή να παρατείνεται κατά περίπτωση, εφόσον παραμένει άμεσος ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID -19 και πάντως όχι πέραν της 31ης.12.2020.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σταϊκούρας: Σκέψεις για επίδομα «επιβράβευσης» σε εργαζόμενους στην καθαριότητα
Προηγούμενο άρθρο
Πασχαλινό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων – Πότε αρχίζει να ισχύει
Μενού