Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Παράταση συμβάσεων για κορωνοϊό σε ΟΤΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 242
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Παράταση συμβάσεων για κορωνοϊό σε ΟΤΑ

Παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, οι οποίες έχουν συναφθεί  για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, στην υπ’ Αριθ. Πρωτ. 9755 (8 /2/2021) εγκύκλιο του ΥΠΕΣ προβλέπεται ότι «συμβάσεις που θα συναφθούν έως τις 28.2.2021, μπορούν να εξαντλήσουν τη μέγιστη χρονική διάρκεια των οκτώ μηνών. Αντίστοιχα, συμβάσεις που έχουν ήδη συναφθεί μπορούν να παραταθούν μέχρι τη συμπλήρωση συνολικού διαστήματος μέγιστης διάρκειας οκτώ μηνών, με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου ύστερα από προηγούμενη απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ. Πρωτ. 91546, 24/12/2020), ως ημερομηνία λήξης της θητείας των σχετικών συμβάσεων είχε οριστεί η  5η Ιουλίου 2021, ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύναψης των συμβάσεων.

Αυτό, σε περίπτωση που ίσχυε, θα είχε ως συνέπεια οι συμβασιούχοι που συνάπτουν συμβάσεις μέσα στον Φεβρουάριο να μην έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης οκταμήνου, αλλά να λήγει η θητεία τους στις αρχές Ιουλίου. Ουσιαστικά θα απασχολούνταν για διάστημα τεσσάρων και όχι οκτώ μηνών.

Πηγή:aftodioikisi

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οδηγίες στις σχολικές μονάδες σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Προηγούμενο άρθρο
Γίνε Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR ή/& DPO Με Πιστοποίηση
Μενού