Μετασεισμός κοντά στα 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την μισή Ελλάδα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 187

Ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πρόκειται για δόνηση 5,9 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ. Ο σεισμός εντοπίζεται στα 17 χλμ. νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, η οποία τις τελευταίες ώρες «δονείται» ασταμάτητα.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες στα βόρεια σύνορα

«Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί»

Πάντως δυνατοί μετασεισμοί αναμένονται για πολλές ακόμα εβδομάδες, ίσως και μήνες. Αυτό έχουν προβλέψει οι σεισμολόγοι, μετά τον μεγάλο χθεσινό σεισμό της Ελασσόνας.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας εχθές στο MEGA, συνέστισε προσοχή. Ανέφερε μάλιστα ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά και ο κόσμος να μην μπει σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

«Ο σεισμός έγινε σε ένα γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου το οποίο απ’ ότι φαίνεται είχε εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικό καθότι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6,1 Ρίχτερ. Έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία αναμενόμενη, επειδή είχε μικρό εστιακό βάθος γύρω στα 8 χιλιόμετρα. Αυτή η ακολουθία αναμένεται να είναι πάρα πολύ ισχυρή και για αρκετές εβδομάδες μπορεί και για δυο τρεις μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει δώσει μεγάλα γεγονότα, ένα μετασεισμό της τάξης του 5 πολλούς 4,8. Για αυτό το λόγο ο κόσμος πρέπει να προσέχει, να είναι πολύ επιφυλακτικός, τα σχολεία επουδενί δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο. Ο κόσμος να μην πάει στα σπίτια του αν αυτά έχουν υποστεί βλάβες και αν δεν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς» συμπλήρωσε.

«Εκείνο το άλλο το οποίο θέλω να πω είναι ότι ενάμιση μήνα πριν, παρακολουθούσαμε μια μικροσεισμική δράση στο ρήγμα αυτό της τάξης λιγότερο από 3. Βέβαια δεν μας προβλημάτισε γιατί σε πολλά ρήγματα στην Ελλάδα έχουμε τέτοια φαινόμενα» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατεδαφιστέο Δημοτικό από τον σεισμό στην Ελασσόνα
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις 1.054 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μενού