Α. Συρίγος: Λελογισμένα βήματα στο άνοιγμα της εκπαίδευσης – Σύντομα καλά νέα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 235

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με υγειονομικούς κανόνες και self test.

Μιλώντας στην ΕΡΤ υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είπε πως το άνοιγμα γίνεται σταδιακά και προσεκτικά. Παράλληλα αναφερόμενος στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Όπως είπε το ζήτημα των διορισμών είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των λεγόμενων θεσμών. «Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συζητήσεις και με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τους θεσμούς και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα» σημείωσε.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα είπε πως το πείραμα με τα self test στα Λύκεια πήγε καλά και δεν είδαμε εκτίναξη κρουσμάτων. «Το μόνο που με ανησυχεί είναι τυχόν ανευθυνότητα στη δήλωση των αποτελεσμάτων», είπε και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα έναντι των άλλων.

Επιπλέον ανοίγουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, όπως και τα φροντιστήρια που δίνουν εξετάσεις για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών. «Οι βρεφονηπιακοί προς το παρόν δεν ανοίγουν. Είναι σταδιακό το άνοιγμα, τα ΑΕΙ δεν ανοίγουν, ξεκινούν όμως οι εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές ασκήσεις από 17/5. Δεν σταμάτησε ο κορονοϊός χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορούμε να περάσουμε στο πλήρες άνοιγμα από τη μία μέρα στην άλλη» τόνισε.

Σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός ο ρυθμός των εμβολιασμών και σημαντικό όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ωστόσο χρειάζεται προσοχή και λελογισμένα βήματα.

Τι θα γίνει με την εξεταστική στα ΑΕΙ

Για τα πανεπιστήμια σημείωσε πως για το τρίτο εξάμηνο θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση από το κάθε τμήμα για το αν οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, όπως έγινε πέρσι.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΦΕΚ: Τι ορίζει για τη λειτουργία σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών
Προηγούμενο άρθρο
10 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία όλων των δομών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και το self-testing
Μενού