Μακρή στο MEGA: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 190

Μείωση μισθού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self – test σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Μείωση μισθού για όποιον αρνείται να κάνει το τεστ και άρα δεν μπορεί να πάει στην εργασία. Όμως δεν έφθασε καταγγελία εκπαιδευτικού που να αρνείται να κάνει self – test. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί βοήθησαν στο μέτρο αυτό» υπογράμμισε.

Εκτίμησε, δε, ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, καθώς όπως είπε προσέρχονται μόνοι τους στην διαδικασία. «Προσωπική γνώμη είναι ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα, γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται κανονικά και εμβολιάζονται. Και συνδικαλιστικά ζητούσαν να προταχθούν στους εμβολιασμούς».

Γνωστοποίησε, ακόμα, ότι από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα δύο self – test από το φαρμακείο την ίδια μέρα, ώστε μεταξύ άλλων, να αποφεύγονται και οι συγχρωτισμοί.

Ημερομηνίες

Σύμφωνα με την υφυπουργό η διδακτική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και στις 11 Ιουνίου σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 14 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια και την επόμενη μέρα στα ΕΠΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με την κ. Μακρή, το υπουργείο Παιδείας «εξετάζει σοβαρά την έναρξη των μαθημάτων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Όμως δεν θα θιγεί καθόλου ο μήνας Αύγουστος».

Τέλος, έκανε λόγο ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θα ξέρουν έγκαιρα πότε θα προσληφθούν. «Θα είναι πολλές και ικανοποιητικές οι προσλήψεις. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αποχώρηση, με τις 6000 θα συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Συνεργασία ΟΑΕΔ-Cisco για επαγγελματική κατάρτιση ανέργων στην κυβερνοασφάλεια
Προηγούμενο άρθρο
ΦΕΚ: Τι ορίζει για τη λειτουργία σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών
Μενού