Δ. Μιχαηλίδου: Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρώπης στην πανδημία παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 172

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχε σήμερα στη συζήτηση «Κοινωνική Πολιτική στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία» μαζί με τον Rolf Schmachtenberg, Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, τον José Luis Escrivá Belmonte Υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης της Ισπανίας και συντονιστή τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Γιάννη Παλαιολόγο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ευρωπαϊκή πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης που μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Sure και το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει δείξει γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά στήριξης της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. «Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα», είπε η Υφυπουργός ξεκινώντας την ομιλία της.

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις οριζόντιες ενισχύσεις των οικονομικά αδυνάμων αλλά και στη στοχευμένη βοήθεια των πλέον κοινωνικά ευάλωτων όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και οι άστεγοι. Η περίοδος της πανδημίας, επεσήμανε η Υφυπουργός, λειτούργησε καταλυτικά όχι μόνο για να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω αλλά και για να διορθωθούν κοινωνικές αδικίες δεκαετιών. Η Πολιτεία ενίσχυσε τους πλέον ευάλωτους όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με την θεσμοθέτηση μόνιμων προγραμμάτων ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας με επιδότηση εργασίας και ενοικίου. Μέσα στην πανδημία κατάφερε να είναι και δίπλα στην οικογένεια ενισχύοντας τις γυναίκες, αυξάνοντας την χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και δημιουργώντας για πρώτη φορά πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρώιμης διάγνωσης διαταραχών μέσα σε αυτούς. Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι και στην μετά COVID εποχή το πρωτοποριακό προσχολικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται δίνει ισότητα στην ευκαιρία διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ανεξαρτήτως σταθμού, περιοχής και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου θα λαμβάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα. Όπως είπε, η παιδική προστασία και εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση που  μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της χώρας.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ανοίγει η πλατφόρμα του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού
Προηγούμενο άρθρο
Εγκύκλιος για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022
Μενού