Συνάντηση του Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας με την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Τυφλών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 168

Με τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών (5X5) συναντήθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τόσο το αθλητικό όσο και το βιωματικό πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Οι αθλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη ύπαρξης κατάλληλων χώρων και γηπέδων που χρειάζονται για τη σωστή προετοιμασία τους ενώ με ιδιαίτερη χαρά αναμένουν, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το νέο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, έθεσαν τα θέματα προσβασιμότητας στην πόλη και αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του δικαιώματος  των ατόμων με οπτική αναπηρία στην ανεμπόδιστη μετακίνηση τους πρέπει να γίνουν ενέργειες ευαισθητοποίησης.

Ο κ. Σταμάτης επεσήμανε την σπουδαιότητα που έχει για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η ανάπτυξη προγραμμάτων για νέους εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού και στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας τονίστηκε και η σημασία που έχουν οι σκύλοι-οδηγοί στη καθημερινή μετακίνηση ατόμων με οπτική αναπηρία. Πρόσφατα, εξάλλου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ομάδας εργασίας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμά της, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Από την πλευρά της ομάδας, ο Εθνικός Προπονητής κ. Παναγιώτης Στεφανίδης, αναφέρθηκε στο επικείμενο προκριματικό τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι, 21-28 Σεπτεμβρίου και όπως τόνισε σκοπός είναι να προκριθούν στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2022.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπογραφή δανειακής σύμβασης για τη στήριξη μικρομεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Δημογραφικό και προστασία των γυναικών απέναντι στη βία στο επίκεντρο των επαφών της Μ. Συρεγγέλα στη Θεσσαλονίκη
Μενού