Έρχεται μεγάλη προκήρυξη με 4.910 μόνιμες θέσεις στην υγεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 489

Τον Νοέμβριο τελικά αναμένεται να βγει  η μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 4.910 θέσεις στο ΕΣΥ σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρης.

Πρόκειται για μια μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά την μονιμοποίηση 4.000 Νοσηλευτών και 910 λοιπών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας έχει προαναγγείλει τόσο ο νυν όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας, Κωστής Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε πως η έκδοση της σχετικής προκήρυξης μετατίθεται για τον Νοέμβριο του 2021.

«Αυτή τη στιγμή, στο ΕΣΥ έχουμε 2.100 μόνιμους ιατρούς που μπήκαν τα τελευταία δύο χρόνια και είναι 2.000 επικουρικοί και αντιστοίχως είναι άλλοι 12.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

«Ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβριο, σίγουρα μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και για 910 άτομα λοιπών ειδικοτήτων».

«Βγήκαν και 534 γιατροί πριν μερικές ημέρες. Αυτό, προσέξτε, αφορά τις προσλήψεις για το 2021. Δηλαδή είναι οι προσλήψεις που έχει δεσμεύσει το Υπουργείο Υγείας για το 2021 και έπονται και επόμενες προκηρύξεις», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, ενώ κατέληξε πως, «η βούληση της Πολιτείας είναι όλοι όσοι συμμετείχαν και στήριξαν το σύστημα αυτή την περίοδο να έχουν μία ειδική, συνταγματικά συμβατή μοριοδότηση, έτσι ώστε κατά βάση να είναι αυτοί που θα καλύψουν τις μόνιμες θέσεις».

Aftodioikisi.gr

Μενού