ΑΣΕΠ 2022: Αυτές είναι οι έξι πρώτες προκηρύξεις για 1.729 μόνιμες θέσεις (λίστα)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 705

ΑΣΕΠ: Έξι μεγάλες και μικρότερες προκηρύξεις θα βγουν στον «αέρα» το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ που αφορούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνολικά αφορούν την κάλυψη 1.729 μόνιμων θέσεων προσωπικού σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου. Η διαδικασία έκδοσης των προκηρύξεων και υποβολής αιτήσεων θα γίνει σταδιακά το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr μέχρι τα τέλη Μαϊού.

Ειδικότερα οι έξι προκηρύξεις και η διαδικασία στην οποία βρίσκονται είναι:

1) Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1K/2022 βρίσκεται η Προκήρυξη η 1K/2022 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δεκαπέντε (15) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022.

2) Σε επεξεργασία βρίσκεται η προκήρυξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η προκήρυξη 2Κ/2022 του ΑΣΕΠ.

3) Σε επεξεργασία βρίσκεται προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ θα είναι η προκήρυξη 3Κ/2002. Οι μόνιμες θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν:

Την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, των ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, της ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, του Πολυτεχνείου Κρήτης για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας, του ΕΜΠ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, του Χαροκόπειου Παν/μίου για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, του ΔΠΘ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων για την πλήρωση 1 θέσεως ΔΕ κατηγορίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας.

4) Σε διαδικασία επεξεργασία βρίσκεται και προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πλήρωση 122 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για την προκήρυξη 4Κ/2022. Η νέα αυτή προκήρυξη θα περιλαμβάνει 122 νέες θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν αποκλειστικά από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

5) Επίσης σε επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η προκήρυξης της ΕΛΣΤΑΤ για την πλήρωση 115 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την προκήρυξη 5Κ/2022.

6)  Σε διαδικασία επεξεργασίας βρίσκεται και προκήρυξη της ΑΑΔΕ για την πλήρωση 822 θέσεων ΠΕ ,ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.

Η προκήρυξη θα είναι η 1Γ/2021 και αναμένεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να ξεκινήσεις στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα προκήρυξη για την ενισχύσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με μόνιμο προσωπικό, αφορά τις ειδικότητες

  • ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής
  • ΠΕ Εφοριακών
  • ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Τελωνιακών
  • ΠΕ Δημοσιονομικών

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Εφοριακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

  • Την εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας.
  • Την εκτέλεση των προβλεπόμενων και απαραίτητων εργασιών σχετικά με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε θέματα φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, φορολογίας επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας και Περιουσιολογίου.
  • Τη βεβαίωση οφειλών.
  • Την παροχή κατευθύνσεων-οδηγιών στους φορολογουμένους σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με:

  • Την τήρηση της Τελωνειακής νομοθεσίας.
  • Τον καθολικό /δειγματοληπτικό έλεγχο διακινουμένων προσώπων και αγαθών και επαλήθευση των δηλωθέντων στοιχείων.
  • Την ορθή δασμολογική κατάταξη και τον καθορισμό δασμολογητέας αξίας των εμπορευμάτων.
  • Τη βεβαίωση των δασμοφορολογικών και λοιπών επιβαρύνσεων και τη βεβαίωση οφειλών μετά από έλεγχο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr περίπου 75 με 80 θέσεις από τις 822 της προκήρυξης αριθμός θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θ.Πλεύρης: Λογική η παράταση των μέτρων κατά του κορονοϊού για μια εβδομάδα
Προηγούμενο άρθρο
Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία Covid-19, για τον Ιανουάριο 2022
Μενού