ΥΠΕΣ: 800 μόνιμες προσλήψεις τον Μάιο στους δήμους -Ποια ειδικότητα αφορούν

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 1K

ΥΠΕΣ: Την τοποθέτηση 804 μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων τον προσεχή Μάιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικαλούμενος ενημέρωση που έλαβε από το Α.Σ.Ε.Π., σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η Βουλευτής του «Κινήματος Αλλαγής» Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο κ. Βορίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, επεσήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε σε προσλήψεις μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης από το 2010 που αυτές θεσπίστηκαν από τον κ. Ραγκούση, χωρίς ωστόσο να στελεχώνονται.

«Πόσοι μηχανικοί έχουν τοποθετηθεί από το 2010 έως το 2018; Μηδέν. Πόσοι προσελήφθησαν επί ΣΥΡΙΖΑ με την 3Κ το 2018 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Χιλιάδες άνθρωποι; Πόσοι μηχανικοί προσελήφθησαν; Ένας» σημείωσε ο Υπουργός με νόημα, τονίζοντας ότι από το 2020 έως το 2022 έχουν τοποθετηθεί και απασχολούνται στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων 3932 μηχανικοί, αναφέροντας ότι στους σημερινούς υπηρετούντες πρόκειται να προστεθεί ακόμη ένα ποσοστό της τάξεως του 23%.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι το ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων των Δήμων σε μηχανικούς που συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό προσλήψεων ανήλθε στο 73%.

«Δεν σας ενδιαφέρουν όλα αυτά γιατί επιλέξατε σήμερα να είστε συνδικαλιστική εκπρόσωπος κάποιων μηχανικών» δήλωσε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στην κ. Λιακούλη, προσθέτοντας ότι τα συνδικάτα αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στο ζήτημα της πρόσληψης των μηχανικών «επιδεικνύοντας την πολιτική γενναιοδωρία που εσείς αρνηθήκατε να επιδείξετε σήμερα».

Απαντώντας μάλιστα στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για περισσότερες προσλήψεις μηχανικών, παρατήρησε ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση του «επί 2» και του «επί 3» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ακούμε αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αρχίσαμε να τα ακούμε και από το ΚΙΝΑΛ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν Δήμο να συγκροτήσει Υπηρεσίες Δόμησης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι αρκετοί Δήμοι υποβάλλουν αιτήματα για προλήψεις μηχανικών στις Τεχνικές τους Υπηρεσίες και όχι στις Υπηρεσίες Δόμησης και προανήγγειλε θεσμική παρέμβαση ώστε να αναγνωριστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση.

«Εμείς είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο για όλα αυτά τα ζητήματα και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθεί η σχετική νομοθετική μας πρωτοβουλία» κατέληξε.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Το επίδομα «των λίγων ενσήμων» -Ποιοι 67άρηδες μπορούν να κάνουν αίτηση για 360 ευρώ
Προηγούμενο άρθρο
Π. Τσακλόγλου: 43 δισ. ευρώ διατέθηκαν για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Μενού