Ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων ανέργων μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2022 για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. ( Μητρώο Ωφελουμένων Δ΄ φάσης)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 284

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:59, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανέργων για ένταξή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Δ’ φάσης, για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διαδρομή: Αρχική/Εκπαίδευση /Κατάρτιση και εκπαιδευτικό περιεχόμενο/ Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων κατάρτισης μέσω των Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. , εισερχόμενοι με κωδικούς TAXISnet.

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και 8 Νοεμβρίου και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων Δ΄ φάσης. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον κάθε ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση

Μενού