ΕΛΣΤΑΤ: Προσλαμβάνει 1.500 ερευνητές (απόφαση)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 112

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την πρόσληψη 1.500 Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) στην ΕΛΣΤΑΤ.

Το έργο που θα ανατεθεί στους 1.500 Ιδιώτες Συνεργάτες περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων των κατωτέρω στατιστικών ερευνών (δειγματοληπτικών και απογραφικών).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τα νοικοκυριά εκτελούνται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. οι παρακάτω έρευνες

  • Έρευνα Εργατικού Δυναμικού (τριμηνιαία, διεξάγεται μηνιαίως)
  • Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) (ετήσια, διεξάγεται μηνιαίως)
  • Έρευνα Ενοικίων Κατοικιών (μηνιαία)
  • Κατάλογοι-Πλαίσια Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) (ετήσια)
  • Κατάλογοι Έρευνας Εργατικού Δυναμικού (ετήσια)
  • Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ICT) από νοικοκυριά και άτομα (ετήσια)

Το έργο των 1.500 Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.ADVERTISEMENTjavascript:false

Επειδή για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των Ιδιωτών Συνεργατών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, οι συνεργάτες πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις ανάγκες των ερευνών. Στην περίπτωση που λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ., λόγοι διασφάλισης της δημόσιας υγείας κ.λπ.) επιβάλλουν τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας των συνεργατών σε ερευνώμενες μονάδες, μπορεί η συλλογή των στοιχείων ερευνών να γίνει με συνεντεύξεις, τηλεφωνικά, κατόπιν σχετικών οδηγιών της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι συνεργάτες που θα απασχοληθούν από την ΕΛΣΤΑΤ για τη συλλογή των στοιχείων των ανωτέρω ερευνών, θα είναι φυσικά πρόσωπα, ηλικίας 18 έως 67 ετών, τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου.

Η ειδικότητα των Ιδιωτών Συνεργατών είναι αυτή του ερευνητή (συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών).

Το έργο που θα ανατεθεί στους ανωτέρω Ιδιώτες Συνεργάτες θα έχει διάρκεια έως και 31 Δεκεμβρίου 2024 και ο ακριβής χρόνος απασχόλησής τους θα καθορίζεται στις συμβάσεις ανάθεσης μίσθωσης έργου που θα υπογράψουν με την ΕΛΣΤΑΤ.

Το συνολικό ποσό της αμοιβής των συνεργατών που θα απασχοληθούν για τη συλλογή στοιχείων των ανωτέρω ερευνών προκύπτει από τον αριθμό των πλήρως και ορθώς συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που θα παραδώσουν για τις έρευνες που θα τους ανατεθούν.

ΦΕΚ

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ
Προηγούμενο άρθρο
Δημόσιο: Για ποιους υπαλλήλους έρχονται αυξήσεις στον μισθό
Μενού