5.000 νέες θέσεις εργασίας από το ΤΟΠΣΑ

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 179

ergasiakes_allages1Πρόκειται για την υλοποίηση των επιλεγμένων προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και που θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 31.12.2014.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Απέναντι στον κοινωνικό εφιάλτη της ανεργίας, οι συμπράξεις των ΤΟΠΣΑ θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις απασχόλησης, και ελπίδα για ισάριθμους συνανθρώπους μας. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που διαθέτουμε στηρίζουμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής».

Μέσα από τη υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων θα απορροφηθούν 24 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία και το 2012 και το 2013.

Στα συγκεκριμένα προγραμμα εντάσσονται ΜΚΟ για προσλήψεις σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις ατόμων απο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ο στόχος των ΤοπΣΑ είναι, οι ωφελούμενοι άνεργοι, αφού ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, να είναι σε θέση ώστε:

  • να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους
  • να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα
  • να αναπτύξουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν

Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, καθώς και οι τομείς παρέμβασης, θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις.

Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις θα λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε αυτές θα συμμετέχουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης.

Πηγή : e-dimosio

Μενού