Νταντάδες της γειτονιάς

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 244

Ξεκίνησε, χθες Δευτέρα 27/7/2020, ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή της δράσης «νταντάδες της γειτονιάς» με την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, για την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ και ολοκληρώνονται την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, τη σχετική πρόσκληση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και καλούνται, από σήμερα, φορείς των δήμων και των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να σχεδιάσουν και να αναδείξουν τους σχετικούς τοπικούς φορείς που θα αναλάβουν τη στελέχωση και την, καταρχήν πιλοτική, επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Σε αυτή, την φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών και θα διατυπωθούν προτάσεις για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στην Ελλάδα (ανίχνευση αναγκών, περιγραφή συνεργασίας εμπλεκόμενων φορέων, κοστολόγηση, προσδιορισμός μεθοδολογίας υλοποίησης της δράσης κλπ).

Επίσης, θα γίνουν προτάσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της σε επιλεγμένους δήμους για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά.με την καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας.

Τα συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την ΕΕ και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες θα διατεθούν τα περισσότερα λεφτά (1.851.608 ευρώ).

Η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων γίνεται μέσω της οικείας ιστοσελίδας/ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://empedu.gov.gr.

 

Πηγή: tanea.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό από το Υπουργείο Παιδείας
Προηγούμενο άρθρο
Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή
Μενού