ΙΕΠ: Εισήγηση Επιστημονικής Επιτροπής για τα Θρησκευτικά

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 177

Με την υπ’ αρ. 37/23-07-2020 Πράξη του Δ.Σ. του ΙΕΠ εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής για τα Θρησκευτικά σχετικά με τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), όσον αφορά στο Μάθημα των Θρησκευτικών.

Στην εισήγηση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, το ΙΕΠ, μεταξύ άλλων αναφέρεται στην απαλλαγή των μαθητών από το συγκεκριμένο μάθημα ενώ επίσης προβλέπει τη δυνατότητα της μη αποκάλυψης του θρησκεύματος, των μαθητών καθώς και την απαλλαγή τους από την παρακολούθηση του μαθήματος με μια Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται το εξής: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μου ή του παιδιού μου στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Το πλήρες κείμενο της Εισήγησης

Πηγή: iep.edu.gr

Ετήσιο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα στην Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση που προσφέρει Μόρια στους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

                           Κάνε αίτηση τωρα!
 
Μενού