Σοφία Ζαχαράκη: Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία εκπαιδευτικών και παιδιών

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 171

Η Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στο κανάλι Κόντρα και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αυτή τη στιγμή γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε να έχουμε έτοιμες τις πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άνοιγμα των σχολείων επιβεβαιώνοντας πώς στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για φέτος ενώ 1η Σεπτεμβρίου θα πάνε οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, για να προετοιμάσουν τη νέα σχολική χρονιά, το πρόγραμμα και οτιδήποτε χρειάζεται εκείνη τη στιγμή να μεριμνήσουν. Παράλληλα, έκανε λόγο για τους αναπληρωτές λέγοντας: «αυτή τη χρονιά οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται μέσα από νέους πίνακες που καταρτίζει το ΑΣΕΠ. Έχουν βγει ήδη τα αποτελέσματα για την Πρωτοβάθμια, για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τη Δευτεροβάθμια, για τους καθηγητές δηλαδή».

Τέλος, σχετικά με τα προβλήματα της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα στα σχολεία, η υφυπουργός είπε: «Πρόνοια και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία εκπαιδευτικών και παιδιών.  Μέχρι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα περιμένουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί για τον κορονοϊό, με όλα τα δεδομένα που θα μάς δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στη σχολική τάξη».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

Ετήσια εξ αποστάσεως Προγράμματα στη Αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση με Μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. 

Κάντε αίτηση τώρα!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πανεπιστήμια: Το νέο σύστημα βαθμολόγησης που επαναφέρει το θέμα των «ενεργών» φοιτητών
Προηγούμενο άρθρο
Βάσεις 2020: Οι εκτιμήσεις για όλες τις σχολές (πίνακες)
Μενού