Σ. Ζαχαράκη: Για το ενδεχόμενο χρήσης μασκών στα σχολεία

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 212

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Μαρία Βούσουλα και Νίκο Υποφάντη , αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης των μασκών στα σχολεία.

Η Σ. Ζαχαράκη τόνισε πως προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων με όποια μέτρα κι αν αποφασιστεί να ληφθούν επισημαίνοντας πως το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα φροντίσουν για οτιδήποτε χρειαστεί για τη λειτουργία των σχολείων.

Στη συνέχεια, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους σχετικά με το αν είναι εύκολο στους εκπαιδευτικούς να μιλάνε με την μάσκα για 30- 40 λεπτά στην τάξη, η Σ. Ζαχαράκη απάντησε: «Έχετε δίκαιο ότι αυτά θα είναι ερωτήματα τα οποία στην καθημερινότητα της τάξης θα είναι ένα ζήτημα, αν οριστεί η μάσκα ως προαπαιτούμενο. Έχοντας διδάξει σε σχολείο πάνω από 11 χρόνια αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι «μπαίνουν» νέες συνθήκες  στην καθημερινότητα. Όπως  και τώρα,  νέα παιδιά δουλεύουν σε καταστήματα εστίασης και οπουδήποτε και έχουν συνεχώς την μάσκα. Είναι νέες συνθήκες που πρέπει  να συνηθίσουμε».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

Μενού