Οι τιμές για τη φοιτητική στέγη

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 172

Προ των πυλών τα αποτελέσματα των βάσεων και αρκετοί γονείς έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν για σπίτι προς ενοικίαση για τους νέους φοιτητές. Τι θα γίνει με τη φοιτητική στέγη όμως την φετινή χρονιά;

«Εφέτος οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα κατοικίες πλήρως ανακαινισμένες και στην πλειονότητά τους επιπλωμένες, αφού υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε σχέση με το 2019. Θα πρέπει, ωστόσο, να είναι προετοιμασμένοι για αυξήσεις στα ενοίκια, που σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και διψήφια ποσοστά», σχολιάζουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κτηματομεσιτικοί παράγοντες και προσθέτουν: «Το πιθανότερο είναι οι ζητούμενες τιμές, ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφονται σήμερα σημαντικές αυξήσεις, να ρυθμιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου».

«Τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του E-Real Estates.

Όσον αφορά τώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξίσου αυξητικές είναι οι τάσεις και στη Θεσσαλονίκη, ενώ σταθερές ή/και μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές σε Ξάνθη, Ιωάννινα, Πύργο, Σητεία-Ιεράπετρα, Σπάρτη, Καρδίτσα, Καβάλα και Φλώρινα.

Στο Ηράκλειο τα μισθώματα καταγράφουν σταθερότητα, με απώλειες στην ανώτατη τιμή ενοικίασης γκαρσονιέρας και studio ενώ στα Χανιά οι τιμές συνεχίζουν το… ράλι. Αύξηση καταγράφεται στην ανώτατη τιμή μίσθωσης κατά 14,4% στις γκαρσονιέρας και κατά 22,2% στα δυάρια.

Στην Πάτρα, που συγκεντρώνει παραδοσιακά μεγάλο αριθμό φοιτητών, οι τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρες και δυάρια, που είχαν καταγράψει πέρυσι μείωση της τάξεως του 20%, εφέτος κινούνται ανοδικά.

Στην Καλαμάτα τα ενοίκια παρουσιάζουν αυξήσεις, ενώ τα διαθέσιμα ακίνητα -κυρίως δυάρια- είναι ελάχιστα.

Στην Κέρκυρα το κόστος ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας έχει εκτοξευτεί ενώ σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Κινητικότητα στην αγορά της φοιτητικής στέγης παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με το ενδιαφέρον τόσο των κατασκευαστικών ομίλων όσο και των ΑΕΕΑΠ να είναι αυξημένο.

Πιο αναλυτικά, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ Παραχωρήσεις, Avax, Intrakat και Μυτιληναίος-ΑΤΕΣΕ συγκαταλέγονται μεταξύ όσων δηλώνουν «παρών» στα έργα ΣΔΙΤ φοιτητικών εστιών, το μεγαλύτερο εκ των οποίων «τρέχει» στην Κρήτη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπάλληλος Υποδοχής Ξενοδοχείου
Προηγούμενο άρθρο
Στέλεχος Γραμματειακής Υποστήριξης
Μενού