Ν. Κεραμέως: Έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 174

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έδωσε την πρώτη συνέντευξή της, ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το ζήτημα της μη χρήσης της μάσκας κατά την άθληση των μαθητών απάντησε πως από την αρχή δόθηκε έμφαση στον περιορισμό του συνωστισμού και της επαφής μαθητών διαφορετικών τάξεων μεταξύ τους, έτσι και πήραν δραστικά μέτρα για την τήρηση κλειστών ομάδων ακόμα και με διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την επιτροπή την ενδιαφέρει η σταθερή ομάδα και συνεπώς ο ανοιχτός χώρος στα διαλείμματα σε συνδυασμό με κλειστές ομάδες περιορίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Στο ερώτημα αν τα σχολεία ανοίξουν 7 ή 14 Σεπτεμβρίου η απάντηση ήταν ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και η οριστική λήψη απόφασης θα πραγματοποιηθεί 1/9, ωστόσο σε αυτό το σημείο έκανε έκκληση προς όλους τους γονείς να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου και να περιορίσουν τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών.

Στην συνέχεια επισήμανε πως στην περίπτωση περιοχών με έκτακτα μέτρα θα κλείνουν τμήματα σχολικών μονάδων και ενδέχεται να κλείνουν ακόμα και ολόκληρες σχολικές μονάδες σε περίπτωση έξαρσης του υιού.

Τέλος σχετικά με τη σωστή ενημέρωση όλων και κυρίως των παιδιών για τη σωστή χρήση της μάσκας και τη σημαντικότητά της παρέθεσε 3 λύσεις:

  1. Ο ΕΟΔΥ ετοιμάζει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στις ηλικίες των παιδιών για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
  2. Γιατροί θα πηγαίνουν στα σχολεία να εξηγούν τη σημασία των μέτρων κατά της καταπολέμησης του κορωνοϊού
  3. Ετοιμάζονται αναλυτικά βίντεο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Δεν θα μπορούσε να παραλείψει πως η πρώτη εμπειρία του Μαΐου και Ιουνίου απέδειξε πως τα παιδιά συνεργάστηκαν υποδειγματικά στην τήρηση των μέτρων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σ. Πέτσας: Κυρώσεις σε όσους μαθητές δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο
Προηγούμενο άρθρο
Lockdown: Επίδομα 700 ευρώ το μήνα για όσους έμειναν χωρίς δουλειά
Μενού