Οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 274

Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών, για την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με σκοπό την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενίσχυση της παιδικής προστασίας.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί, η παροχή στους ωφελούμενους, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της αξίας τοποθέτησης (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο, ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε αντίστοιχες δομές.

Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι επιλέγουν θέση σε Δομή ηλικιακής κατηγορίας, αντίστοιχης της ηλικίας του/των τέκνου/ τέκνων τους

Ωφελούμενοι είναι:
-Μητέρες βρεφών και νηπίων
-Μητέρες νηπίων με Αναπηρία.
-Άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών

Για την επιλογή των ωφελούμενων εκδίδεται Πρόσκληση/σεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., βάσει της/των οποίας/ων καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην οικεία Πρόσκληση.

Η υποβολή των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με χρήση της «ειδικής εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων», με τη διαδικασία της επισύναψης αρχείων pdf.

H είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκλειστικά του/της αιτούντος/ αιτούσας.

Ο τρόπος και η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πλήρωση των κριτηρίων επιλογής ή / και να καταταγούν οι υποβληθείσες αιτήσεις κατά τη σειρά μοριοδότησης , θα περιγραφούν στην οικεία πρόσκληση.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 44 σχολικών καθαριστριών στο Δ. Σαρωνικού
Προηγούμενο άρθρο
Διγαλάκης: τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση των βάσεων
Μενού