Πρόσληψη σχολικών Ψυχολόγων: Αναμένεται η ανακοίνωση

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 258

Η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με σχετική ανακοίνωση που έκανε χθες, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για ετήσια πρόσληψη 2800 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.  

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ένα σημαντικό πρόγραμμα για τα σχολεία μας ξεκινάει σύντομα!

Εξασφαλίσαμε, μέσω ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση για την ετήσια πρόσληψη ειδικών για τα σχολεία – από τη φετινή χρονιά, 2.800 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα βρίσκονται δίπλα στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς στα σχολεία όλης της χώρας παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας τόσο μεγάλης κρίσης, όπως η πανδημία που βιώνουμε.

Μέσα από τη δράση θωρακίζεται η σχολική κοινότητα στο σύνολό της ώστε τα μέλη της να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» στο πλαίσιο εφαρμογής του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με Δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας-ΥΠΑΙΘ.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής πρόσκλησης.».

Μενού