Συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 212

Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή με θέμα σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 2& 3/9/2020 για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ που έγιναν την Τετάρτη 2 & την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του ν.3528/2007.
  2. Εγκρίθηκε απαλλαγή εκπαιδευτικού από τη θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου.
  3. Έγιναν δεκτές 20 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να επικαλούνται προσωπικούς λόγους για την υποβολή αίτησης παραίτησης, αλλά μόνο οικογενειακούς ή λόγους υγείας.
  4. Έγιναν δεκτές 4 ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ. Για το ίδιο ζήτημα ικανοποιήθηκαν 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των αποσπάσεων. Παράλληλα συζητήθηκαν 4 επανεξετάσεις αιτήσεων σε ΣΜΕΑΕ εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 2.

  1. Απορρίφθηκαν 2 επανεξετάσεις αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση σε ΚΕΣΥ με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Τέλος ικανοποιήθηκε 1 αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού κατά προτεραιότητα σε ΚΕΣΥ με απόφαση Διοικητικού Εφετείου με ταυτόχρονη ανάκληση απόσπασης άλλου εκπαιδευτικού για την οποία και διαφωνήσαμε.
  2. Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Γενικών Ειδικοτήτων και 3 ανακλήσεις  εκπαιδευτικών Μουσικών ειδικοτήτων σε Μουσικά Σχολεία. Ανακλήθηκε 1 απόσπαση διότι ο εκπαιδευτικός μετατάχθηκε σε διοικητική θέση. Τέλος συζητήθηκαν 4 ενστάσεις επί των αποσπάσεων στα Μουσικά Σχολεία εκ των οποίων ικανοποιήθηκε η 1 αίτηση.
  3. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού σε Καλλιτεχνικό  Σχολείο.
  4. Απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Για το ίδιο ζήτημα συζητήθηκαν 3 αιτήσεις επανεξέτασης εκ των οποίων ικανοποιήθηκε η 1. Τέλος έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο.
  5. Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού από κλάδο σε κλάδο. Παράλληλα εγκρίθηκε η αποδέσμευση εκπαιδευτικού για μετάταξη στην Πρωτοβάθμια, ενώ έγινε δεκτή και 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης στην Πρωτοβάθμια.
  6. Εγκρίθηκαν 5 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΚ για λόγους υγείας. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση. Τέλος συζητήθηκαν 5 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2 για αποδέσμευση. Συζητήθηκε και απορρίφθηκε αίτημα εκπαιδευτικού για ανάκληση της  μετάθεσης του. Μειοψηφήσαμε στο ζήτημα αυτό.
  7. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν 18 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα. Για το ίδιο ζήτημα έγινε 1 ανάκληση απόσπασης.
  8. Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ έχουμε τα εξής: Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν 136 ανακλήσεις αποσπάσεων. Παράλληλα είχαμε 13 τροποποιήσεις αποσπάσεων και 104 νέες αποσπάσεις για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας, οικογενειακούς και κοινωνικούς. Συνολικά συζητήθηκαν 271  νέες αιτήσεις, ενστάσεις και επανεξετάσεις αποσπάσεων. Η ακατανόητη απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας να μην ανοίξει το σύστημα του ΟΠΣΥΔ για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για νέες αιτήσεις απόσπασης δημιούργησε σύγχυση και ταλαιπωρία, αφού κάποιοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν χειρόγραφη αίτηση ενώ κάποιοι άλλοι δεν υπέβαλαν αίτηση! Ως εκ τούτου οι εκπαιδευτικοί των οποίων δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση μπορούν να υποβάλουν νέα ένσταση/επανεξέταση. Παράλληλα αν υπάρχουν νέα δεδομένα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν και χειρόγραφη νέα αίτηση απόσπασης!

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να ανακοινωθούν άμεσα –μετά την υπογραφή της κ. Υπουργού- οι επίσημες ανακοινώσεις για τις απαραίτητες μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Ελπίζουμε όλα να ολοκληρωθούν αύριο 4 Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα!

Ανακοινώθηκαν –με σοβαρή καθυστέρηση- οι προσωρινοί πίνακες 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 για τους εκπαιδευτικούς ΤΕ01, ΤΕ02,ΤΕ16 και ΔΕ01, ΔΕ02. Οι ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων ξεκινούν από τις 4/9 έως και τις 14/9 και ώρα 14:00. Σχετικά με την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, θεωρούμε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε την επόμενη φάση. Παραμένει φυσικά σε εκκρεμότητα η Α φάση προσλήψεων σε Μουσικά Σχολεία, ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής/ΖΕΠ η οποία απαιτούμε να γίνει το ταχύτερο δυνατό και πριν το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτέμβρη!

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την Πανδημία, κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η μνημειώδης διαχειριστική ανεπάρκεια, η έλλειψη προετοιμασίας αλλά και σοβαρού σχεδιασμού της κυβέρνησης! Παρά τις προειδοποιήσεις επιφανών λοιμωξιολόγων, μεταξύ των οποίων ακόμα και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορονοϊού, η κυβέρνηση αποφασίζει το άνοιγμα –στις 14 Σεπτεμβρίου- των σχολείων χωρίς τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα! Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, προκειμένου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, με την βοήθεια πάντα των καλοταϊσμένων συστημικών ΜΜΕ, δηλώνει κυνικά ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στη χώρα είναι μόλις 17. «Ξέχασε» να πει η κ. Κεραμέως ότι 44.679 τμήματα, στα οποία φοιτούν 1.000.353 (στοιχεία του σχ.έτους 2019-20), είναι πολύ πάνω από τον επικαλούμενο μέσο όρο. «Ξέχασε» να πει ότι το 91% των μαθητών στα Γυμνάσια και το 92% των μαθητών στα ΓΕΛ είναι σε τμήματα μεγαλύτερα του μέσου όρου. Αντί να μειώσει δραστικά τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, να εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια, κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας η κυβέρνηση μοιράζει δωρεάν παγούρια στους μαθητές και αυτά πάλι από ιδιωτικές χορηγίες, καθώς συνεχίζει να αρνείται την ουσιαστική χρηματοδότηση της Παιδείας για την αντιμετώπιση των κρίσιμων αυτών συνθηκών. Μάλιστα, παρά τη δέσμευση της υπουργού για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών, μέχρι στιγμής το ποσοστό κάλυψης των λειτουργικών κενών είναι μόνο 68% στη γενική εκπαίδευση και 69,7% στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση! Σε ένα τόσο αβέβαιο και ευμετάβλητο περιβάλλον ζητάμε το αυτονόητο: Την πλήρη προστασία της υγείας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας! Τα περί «ατομικής ευθύνης» δεν έχουν θέση στο χώρο της εκπαίδευσης! Συνεχίζουμε τους αγώνες και διεκδικούμε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο με ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 3/9/2020

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534,

ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr

http://nekordis64.blogspot.gr )

Άκης Λουκάς

αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

( τηλ.:6974320189,

ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com

 

Μενού